Tudatos étkezés

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Tudatos étkezés

🍴 Miközben megváltoztatod, hogy mit és mennyit eszel, érdemes lenne arra is figyelned, hogy HOGYAN eszel, hiszen már önmagában ez is hatalmas változásokat okozhat az egészséged, az emésztésed és a közérzeted szempontjából❗️

🦷 Nem hiába mondták nagyszüleink, hogy rágj meg mindent harminckétszer. A 32 talán egy kicsit túlzás, de tény, hogy az emésztés már a szájban megkezdődik, ami nélkül részben emésztetlenül érik el az ételek a bélrendszert. Így bizonyos keményítőkben és cukrokban gazdag gyümölcsök és zöldségek (pl. alma, körte, babfélék, hagymafélék, brokkoli) könnyen fermentálódhatnak a vastagbélben, aminek bizony megnövekedett gáztermelés lesz az eredménye. Ez egyéni érzékenység függvénye is.

⏱️ Egy kutatásban (PMID: 37340315) a rágási idő növelése 6 hónap alatt a BMI csökkenéséhez, valamint az éhgyomri vércukorszint és a HOMA-IR javulásához vezetett.

🌬️ Tudatosan vegyél levegőt minden falat után! Ez javítja az emésztést, segít a jóllakottságérzet megfigyelésében és segíti az étkezéssel való jó viszony kialakítását! Egy kutatás (PMID: 36408402) szerint az étkezés közben történő lassú és mély légzés csökkentette az emésztési problémák előfordulását, főleg a székrekedésre hajlamos egyének esetén.

🚫📱 Ne kütyüzés közben egyél! Ilyenkor az agyad nem veszi észre, ha tele vagy és az emésztésre sem tud koncentrálni! Ezért nem tűnnek laktatónak az ételek és nasit fogsz utána kívánni. Ha van rá lehetőséged, akkor mindig ülve egyél! Ne állva, ne útközben, ne kapkodva, ne készülődés közben!

🤯 Ha stresszes, zaklatott, ideges vagy, akkor először várd meg, amíg megnyugszol, utána egyél! Ha ideges vagy, akkor felgyorsul a légzésed, ami által szintén nagyobb az esélye annak, hogy több levegőt nyelsz Ilyenkor a hasizmok is megfeszülnek, mégpedig olyan módon, ami akadályozza az étel emésztését és mozgását a bélrendszerben. Próbálj ilyenkor légzéstechnikákat alkalmazni vagy egy 5 perces meditációt iktass be! 🧘🏻‍♀️

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás
ezekhez hasonló életmódtippekkel:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.