Spirulina

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Spirulina

🌱 A spirulina egy tápanyagokban gazdag algafaj.

👩🏻‍🔬Embereken végzett kutatások támasztják alá, hogy javítja a zsír- és szénhidrátanyagcserét, támogatja a májműködést (csökkentve a máj elzsírosodását), védi a szív- és érrendszert 🔝 Ezek mellett az antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő. Sok szakirodalom összefüggésbe hozza a hosszú élettel, az öregedés lassításával, valamint a kognitív funkciók és az agyműködés javításával is 🙌

⚖️ Az optimális adagolása kondíciónként és célonként eltérő 👉 Általánosságban napi 1g felett már vannak pozitív hatásai (sajnos a kapszulákban/tabikban csak 500mg szokott lenni, így abból egy-egy darab édeskevés 🙈). A maximum pedig napi 8g!

  • A koleszterinszint csökkentésére: 1-8g
  • Izomteljesítmény növelésére: 2-7.5g
  • Vércukormenedzsmentre: 2g
  • Magas vérnyomásra: 3.5-4.5g
  • Zsírmájra: 4.5g

🥄 Por formában a legolcsóbb és a legkönnyebben adagolható, de az intenzív „növény íze” miatt sajnos nagyon kevés ételhez/italhoz illik (és a hőkezelését sem kellene erőltetni) 💊 Én inkább ezt a kapszulás terméket ajánlom: https://paleocentrum.hu/spd/087614060446/Swanson-Spirulina-alga-180-tabtetta-Organikus ✔️ (10% kedvezmény a KINGA10 kóddal)

🤓Egy 2021-es (Cambridge University Press) kísérletben 12 nap alatt akarták csökkenteni fiatal birkózók testzsírját 4%-kal. Ennek érdekében csökkentették a kalóriabevitelüket mindkét csoportban, de az egyik csoport 1g spirulinát szedett a napi 3 főétkezése előtt (tehát összesen napi 3g-ot), a másik csoport pedig placebot kapott. A spirulinás csoport 3,1 kg-t vesztett a kísérlet végére, a placebo csoport pedig 2,9 kg-t, ami nem szignifikáns különbség, DE a spirulinás csoport súlyvesztésének nagyobb része származott zsírból és kisebb volt az izomvesztés mértéke. És ugye a testsúlyvesztés célja minden esetben az lenne, hogy minél több izom megtartása mellett, elsősorban testzsírból történjen a fogyás, ugye? 😉

❗️Tévhitek: Vegánok gyakran használják növényi B12 forrásként, de sajnos a benne lévő B12 vitaminnak rendkívül rossz a felszívódása, így nem érdemes erre támaszkodni. Gyakran hallani, hogy jó fehérjeforrás, hiszen az 55-70%-a fehérje, de egy pár grammos adag esetén ez egyáltalán nem számottevő mennyiség. Alga létére a jódtartalma sem jelentős, így abban a tekintetben sem érdemes alapozni rá (inkább kombu, wakame, nori vagy tengeri moszat).

👩🏻‍⚕️ Gyógyszerek szedése esetén egyeztess a spirulina alkalmazásáról a kezelőorvosoddal, mert számos gyógyszerrel blokkolhatják egymás hatását! ❕

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.