„Próbálok keveset enni, mégsem fogyok… Mi lehet a probléma?”

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

„Próbálok keveset enni, mégsem fogyok… Mi lehet a probléma?”

A hozzám érkező üzenetek nagy része ehhez hasonló tartalmú: „Próbálok kevesebbet enni, de mégsem fogyok… Mi lehet a probléma?

Pont EZ a probléma!

Ne keveset próbálj meg enni, hanem pont eleget! Mellette pedig figyelj az alapanyagok minőségére, valamint az étkezések összetételére és az időzítésre! Tehát a „mennyit?” kérdés helyett inkább a „mit?”, „mivel?„, „hogyan?” és „mikor?” kérdéseken legyen a hangsúly!

Az alapanyagcsere (BMR) értéke számos internetes kalkulátorral kiszámolható (ha tudod a testzsírszázalékodat is, akkor 3%-os pontossággal). Ha hosszabb ideig ez alatt van a kalóriabeviteled, akkor a test idővel lecsökkenti az elégetett/ felhasznált kalóriák mennyiségét, vagyis az alapanyagcserét (metabolikus adaptáció). Nem lesz energiád a mindennapokhoz és az edzéshez és nagyobb a sérülésveszély is. Ennek a következménye lehet az ún. „jójó-effektus”, amikor utólag majd 2-3x annyi jön vissza, mint amennyit vesztettél, valamint ilyenkor zsír helyett először izmot bont a szervezet, abból nyeri az energiát, a zsírsejtek pedig megmaradnak, hiszen azok a végső „túlélőraktárak” a test számára hosszútávon. Az izmokat sokkal egyszerűbb „szétszedni” és energiává alakítani, mint a tömör zsírsejteket. Tehát a koplalás és a drasztikus diéták ellentétes hatást elérve zsírosodáshoz és „skinny-fat”, azaz plöttyedten vékony testalkathoz vezetnek. Holott a cél a formásan vékony és egészséges test lenne.

Ezek pusztán racionális, evolúciós folyamatok.

Ezeket kellene elkerülni, így nem egy időszakos, koplalós diéta a megoldás, hanem helyette a cél egy hosszútávú, kiegyensúlyozott, mértéktartó ÉLETMÓD!

Az formákat az izmok adják és minél több rajtad az izom, annál több kalóriát éget a tested nyugalmi helyzetben is. Így érdemes mindent beleadni az erősítő edzésekbe és egy aktivitásodhoz illő, kiegyensúlyozott étrendet követni! Ha türelmes vagy és tartod magad a követendő irányelvekhez, akkor az eredmény nem fog elmaradni!

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.