Pollenallergia enyhítése

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Pollenallergia enyhítése

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó l Pollenallergia enyhítése

🤧 Biztos vagyok benne, hogy nem csak engem kínoz a pollenallergia a késő tavaszi, kora nyári időszakban 🌼 A kinti levegőt sajnos nem tudjuk megtisztítani az allergiás tünetek csökkentése érdekében, de az adott pollennel keresztreagens élelmiszerek fogyasztását tudjuk korlátozni! 📉

👉 Amilyen hátrány a keresztreagens jelenség, olyannyira előny is lehet! Ugyanis, ha az egyik kiváltó okot (ez esetben a kritikus alapanyagok fogyasztását) megszüntetjük, akkor a másik tünetet (ez esetben a pollenallergiát, szénanáthát) is csillapíthatjuk ✅

🍴 A fenti infografikán felsorolt alapanyagok mellett ez különösen érvényes azon élelmiszerek esetében, amelyekre egy IgG antitesteket vizsgáló ételintoleranciateszt szerint amúgy is érzékenyek vagyunk. A Foodtest 200+ vizsgálat több mint 220 féle ételérzékenységet tud vizsgálni. A lelet birtokában egy eliminációs diétát ajánlott elkezdeni, hogy ezzel tehermentesítsük az immunrendszert és az emésztőrendszert. A hosszú távon kezeletlen ételintolerancia kezdetben ártalmatlannak tűnő közérzeti panaszokban nyilvánul meg, a későbbiekben viszont komolyabb problémákat is okozhat.

A vizsgálatra pedig 8000Ft kedvezmény jár a „PEK20190410” kód használatával a www.foodtest.hu oldalon! 🏷

💣 Az allergiás reakciók hisztaminfelszabadulással járó folyamatok. Hisztamin szabadul fel a gyulladás akut fázisában és a túlérzékenységi (allergiás) reakciókban is. A szervezetben megbújó krónikus gyulladások már önmagukban is emelik a szervezet hisztamin szintjét, ami a pollenszenzonban a pollenérzékenyeknél csak olaj lehet a tűzre.

A WTN AllergeNIX kapszula:

  • Kiemelten nagy koncentrációban tartalmazza a biológiailag aktív szulforafán nevű hatóanyagot. A szulforafán gyulladáscsökkentő tulajdonságain túl, segítheti a hisztaminlebontás során keletkező káros melléktermékek (ammónia és hidrogén-peroxid) semlegesítését.
  • A gyulladáscsökkentő hatást kiegészítik az antihisztamin tulajdonsággal rendelkező kvercetin, rutin és nagy csalán koncentrátum, amelyek nem csak a gyulladást kiváltó enzimeket gátolhatják, de az allergiás tüneteket okozó hisztamin felszabadulását is blokkolják.
  • Bromelain hozzájárulhat az allergén, gyulladáskeltő fehérjék lebontásához, illetve növelheti a kvercetin felszívódását.
  • A szem allergiás tüneteinek enyhítését segítheti a luteolin, ami a rutin közreműködésével válik aktívvá és biológiailag jól hasznosítható formává.
  • A rutin csökkentheti, a hisztamin által kiváltott, hajszálerek áteresztő képességét, ezzel is enyhítheti az allergiás tüneteket.
  • A nagy csalán koncentrátum segíthet a hurutoldásban, csökkentheti a könnyezést és az orrfolyást.

Számos kutatás szerintfucoidan szedése is csökkentheti az allergiás reakciókat. A fucoidan egy vízoldható poliszacharid, amelyet barna hínárból nyernek ki.

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.