Penészgomba allergia

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Penészgomba allergia

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó l Penészgomba-allergia hatása az étrendre

​🦠 A penészgomba allergia legjellemzőbb tünetei:

  • köhögés, tüsszögés
  • nehézlégzés
  • orrdugulás
  • bőrkiütés
  • állandó fáradtság, levertség
  • fejfájás, migrén
  • koncentrációs problémák

😱 De megfelelő odafigyelés nélkül akár asztma is kialakulhat miatta!

🍴 Étrendi vonatkozások:

Amiket érdemes kerülni: étkezési gombák 🍄, élesztő (élesztős pékáruk is) 🍞, sajtok 🧀
• A citromsav ipari előállítási módszere miatt a citrátok is gyulladásos reakciókat válthatnak ki ebben az esetben. Sajnos erre nincs ökölszabály, hogy miben vannak citrátok és miben nincsenek, így érdemes alapanyagokat fogyasztanod késztermékek helyett és ha mégis olyat eszel, ami több összetevőből áll, akkor nézd meg a címkén az összetevők listáját, illetve táplálékkiegészítőknél is figyelj erre (pl. magnézium-citrát) 🥄
Ami még keresztallergiát okozhat: ecetek, mustár, savanyúságok, felvágottak (ezek nem mindenkinél okoznak problémát, de figyeld a tested jelzéseit❗️)
Ne fogyassz 2 napnál régebben elkészített ételt! A készételt ne hagyd szobahőmérsékleten 2 óránál tovább! ⏳
• Ha gyümölcsök, zöldségek penészednek meg a tárolás során, akkor dobd ki az egészet és ne csak a penészes foltot vágd le róla! 🚮
Moss meg mindent alaposan! 💦 A földben termő zöldségeket hámozd meg! 🥕
Ügyelj a lejárati időre! 📦

🏠 A lakásban:

Ellenőrizd, hogy nem penészedik-e a fal a lakásodban, főleg a hálószobában! Ha igen, akkor sürgősen oldd meg a problémát!
Szellőztess minden szobában rendszeresen!
• Ellenőriztesd és tisztíttasd rendszeresen a klímaberendezést!
• A relatív páratartalom maradjon 40-60% között!

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.