Növényi Omega 3 források

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Növényi Omega 3 források

🙈 Ha valaki még mindig hisz abban, hogy az egyes magvakban és magolajokban lévő, növényi Omega 3 említésre méltóan hozzájárulhat a napi Omega 3 bevitelhez vagy kiválthatja az állati-eredetű (vagy táplálékkiegészítő formájában történő) Omega 3 bevitelt, annak ajánlanám a figyelmébe az alábbi tanulmányt:

🥜 A chia mag, a dió, a lenmag, a lenmagolaj és társai NEM jó Omega 3 források! ❌ (Attól még nagyon egészségesek, csak nem emiatt.) 🤷🏻‍♀️ Az ezekben található Omega 3 ALA formában van jelen, ami nem hasznosítható kielégítően a test számára. A hasznosítható formák az EPA és a DHA. A helyzet az, hogy a test képes az ALA-t DHA-vá konvertálni, de ennek a konverziónak a hatékonysága csak 2% 🫤 Tehát ihatod literszámra a lenmagolajat, hogy abból elég DHA legyen végül…

👉 Az egyetlen, DHA-t tartalmazó, növényi forrást az alga-alapú Omega 3 termékek jelentik, amik jó alternatívák lehetnek azoknak, akiknél az állati források teljesen ki vannak zárva valami (pl. etikai okok) miatt, de hatékonyság tekintetében nem érnek fel a halolaj-alapú termékekkel 😐 Ha valaki mégis vegetáriánusként/vegánként szeretné pótolni az Omega3-at (ajánlott!), akkor én ezt a növényi alternatívát javaslom:

⚖️ Ha zsírvesztés a cél, akkor sokan abban a tévhitben állnak neki az éhgyomros edzésnek, hogy ezáltal gyorsabban fognak fogyni. Azonban ez nem így van. Azonos napi kalóriabevitel esetén teljesen ugyanolyan mértékű zsírégetés történik az egész nap folyamán, akkor is, ha az illető éhgyomorra edzett és akkor is, ha nem. Ráadásul egy 2021-es metaanalízis ( https://buff.ly/3wF7Uoj ) szerint az éhgyomorra történő edzés egész napra megnöveli a szubjektív éhségérzetet és csökkenti a napközben elégetett kalóriák számát, ezáltal pont kontraproduktív, ami a zsírvesztési célokat illeti 🤷🏻‍♀️

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.