Műtétek utáni regeneráció segítése

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Műtétek utáni regeneráció segítése

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó l Műtétek utáni regeneráció segítése

💁🏻‍♀️ Kigyűjtöttem azokat a kérdéseket, amiket sokszor tesztek fel a kérdezz-felelekekben, de nagyobb volumenű választ igényelnek, mint amit egy Instasztoriban le tudok pötyögni 📲 Az egyik ilyen a műtétek utáni regenerációt segítő táplálékkiegészítők kérdése 🤓

❗️ Ebben az esetben is az étrend minősége és tápanyagsűrűsége az elsődleges fontosságú és a felsoroltak csak kiegészítik azt!

💊 C vitamin: Javítja a vérkeringést és a természetes kollagéntermelés fokozásával gyorsítja a kötőszövetek gyógyulását.

💊E vitamin: A legjelentősebb a gyulladáscsökkentő és bőrtámogató hatása, ami miatt említésre méltó ebben a kontextusban.

💊 Cink: Az immunrendszer erősítése és a sebgyógyulás támogatása révén járul hozzá a hatékonyabb regenerációhoz. Jól hasznosuló formát válassz!

💊 Magnézium: A magnéziumhiány az egyik leggyakoribb tápanyaghiány. Műtétek után hozzájárul a megfelelő keringéshez, a stresszmenedzsmenthez, az izmok regenerációjához, a székrekedés elkerüléséhez, a sejtosztódáshoz, a fehérjeszintézishez és minden fronton támogatja a regenerációt. Jól hasznosuló formát válassz!


💊 Melatonin: Csökkenti a fájdalomszintet és a hányinger/rosszullét kockázatát, valamint az alvásminőség javításán keresztül is segíti a test természetes regenerációját.

💊 Glutamin aminosav: Szerintem ez az aminosav az elsődleges regeneráció-támogató kiegészítő. Csökkenti a regenerációs időt és segít az izomlebontás minimalizálásában akkor is, ha több ideig nem tudsz edzeni.

💊 Kollagén: Általánosságban nem szoktam javasolni a szedését, de műtétek után van relevanciája, hiszen hozzájárul a kötőszövetek egészségéhez, így a gyorsabb sebgyógyuláshoz és felépüléshez.

💊 Probiotikum/szimbiotikumCsökkenti a műtétekkel járó antibiotikum-kezelés negatív hatásait (pl. puffadás, székrekedés, hasfájás) és segít a bélflóra-egyensúly visszaállításában.

👩🏻‍⚕️ Fontos, hogy ezek nagyrészét csak műtétek UTÁN javasolt alkalmazni, mert előtte/közben interakcióba léphetnek a műtét közben adott gyógyszerekkel és/vagy vérzékenység vagy egyéb komplikáció léphet fel! Ha esetedben a műtét az egy szülés volt és szoptatsz, akkor szintén nem mindegyik lesz alkalmas számodra 🤷🏻‍♀️

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.