Mit nézz egy kutatás elemzésekor?

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Mit nézz egy kutatás elemzésekor?

Szerintem a tudományos kutatások elemzése hozzátartozik (hozzátartozna) a táplálkozási tanácsadók munkájához, de ezt egyik alapozó képzésen sem tanítják 🙉 Nekem ebben sokat segített, hogy a közgazdász végzettségem miatt már az egyetemen is rengeteg statisztikát tanulmányoztam és találkoztam kutatási eredményekkel, tudományos szövegekkel, angol nyelven is 🇬🇧 Másrészt a „Dietary Supplement Advisor”, vagyis táplálékkiegészítési tanácsadó végzettségem, amit egy nemzetközileg akkreditált képzési rendszerben végeztem el, szintén hozzásegített ahhoz, hogy megértsem és átlássam, hogy mi folyik a táplálékkiegészítő business-ben, ahol az emberek egészsége helyett inkább a marketingfogásokon van a hangsúly 💊

A táplálékkiegészítők, az étrendi hatóanyagok és a különböző étrendirányzatok iránti növekvő érdeklődés mellett elengedhetetlen, hogy kritikusan értékeljük és elemezzük az ezen a területen végzett kutatásokat. Szeretném, ha legalább ti valamennyire tisztában lennének az alapokkal, hogy ne verjenek át titeket a hangzatos és kattintásvadász cikk címek („A legújabb kutatások alapján…” 🙄)

🤔 Mit nézz, ha kutatásokat olvasol/elemzel annak érdekében, hogy megbizonyosodj a megbízhatóságáról és a relevanciájáról? ⬆️ Olvasd el a fenti infografikán!

Mi a megoldás?

1. Kövess olyan szakértőket, akik ki tudják szűrni a kutatás-módszertani hibákat, tudnak kutatásokat elemezni és azok alapján olyan tartalmat gyártani, amiből tanulni tudsz.

2. Vannak olyan adatbázisok, ahol csak az embereken végzett, statisztikailag szignifikáns, független kísérleti eredményeket összegzik metaanalízisekké és azokból vonnak le rövidített és könnyen olvasható következtetéseket. Én mindig ezeket csekkolom először, ha olyan kérdés merül fel, amiben nem vagyok biztos. Az egyik leghasznosabb adatbázis az Examine fizetős rendszere, amin belül annyi tudás érhető el, hogy egy élet is kevés lenne végigolvasni. Ezen a linken keresztül éred el azt az előfizetést, amit én is használok: www.bit.ly/examine-kinga

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.