Mit javaslok méregtelenítésre?

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Mit javaslok méregtelenítésre?

🙄 Számos tévhit él az emberekben a „méregtelenítéssel” kapcsolatban és maga a „méregtelenítés” szó is rendkívül félrevezető.

💁🏻‍♀️ A méregtelenítés valójában egy toxikológiai kezelést jelent, amit akkor alkalmaznak, amikor valaki drogtúladagolással, alkoholmérgezéssel vagy egyéb életveszélyes mennyiségű vegyszerrel a testében kerül kórházba.

💇🏻‍♀️📰 A női magazinok és a bulvároldalak cikkeinek hatására az a kép él az emberek fejében, hogy a testben felhalmozódó (képzelt) méreganyagok okozzák minden gondjukat/bajukat – például a túlsúlyt, a narancsbőrt és egyéb bőrproblémákat, a fáradtságot vagy akár a rákot –, és azoktól a legkönnyebben egy „méregtelenítő kúrával” tudnak megszabadulni. Vagyis „instant” módon akarnak meggyógyulni az étrend és az életmód tartós megváltoztatása nélkül.

🤦🏻‍♀️ Ennek a nem létező méregtelenítési folyamatnak számos változatával találkoztam már, amelyek többsége minden szakmai racionalitást mellőz. Ezekkel gyakran többet ártanak a testüknek, mintha nem is kezdtek volna bele az egészbe. Elsősorban az alapvető biológiai ismeretek hiányával van a probléma. A test egyszerűen nem így működik!

💁🏻‍♀️ A „méreganyagok” eltávolítása egy természetes folyamat, amit a test akkor is elvégez önmagától, ha semmilyen trükköt vagy praktikát nem alkalmazunk, amennyiben nem akadályozzuk a munkáját. Ezt a különböző szerveink végzik, leginkább a máj, a vesék, a bélrendszer, a bőr és a tüdő. Kérdés, hogy ezt mennyire hatékonyan teszik?! 🤔

🍔 Ha nap mint nap elhalmozzuk a testünket ultrafeldolgozott ételekkel, alkohollal, dohányzással, vagy magas légszennyezettséggel rendelkező városban élünk, akkor a szerveink folyamatosan küzdenek a beérkező, káros anyagokkal. Ha ezeket nem tudják lebontani vagy a testnedveken keresztül kivezetni, mielőtt újabb és újabb dózis érkezne, akkor valóban hátráltathatják a test optimális működését.

🙌 Az emberi test egy zseniális rendszer, így hihetetlen módon képest ellátni a feladatait és regenerálódni a legrosszabb körülmények között is. Ehhez egyszerűen csak meg kell könnyítenünk a munkáját, ami csak az egészséges életmódon belül valósulhat meg hosszú távon.

Mit kell tenni a „méregtelenítés" érdekében?

Életmódot váltani! Egészségesen, kiegyensúlyozottan és szélsőségektől mentesen.

🤓 Ha bővebben érdekel a véleményem a méregtelenítésről, akkor csekkold ez a 2019-es interjút, ami velem készítettek: www.origo.hu/tafelspicc/20190402-meregtelenites-tevhitek

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.