Mik azok a szimbiotikumok?

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Mik azok a szimbiotikumok?

Hogyan segít a szimbiotikum a fogyásban és az álomalakod elérésében?

Egy meta-analízisben megállapították, hogy a szimbiotikumok szedése hozzájárul a testsúly és a testzsír csökkenéséhez, valamint a testkompozíció javulásához (PMID: 38030409). Egészséges és túlsúlyos egyéneket is vizsgáltak. A résztvevők átlagosan 0,91kg-t fogytak (2-56 hét alatt), csökkent a derékkörméret, a derék-csípő arány, a testzsír mennyisége és a testzsírszázalék is.

Egy másik kutatás 1319 alanyt vizsgált, egészségeseket és egészségügyi problémákkal rendelkezőket is, ahol szimbiotikum kiegészítés növelte a proprionát-szintet. A proprionát segít a koleszterin- és trigliceridszint, valamint a vércukorszint csökkentésében és az éhségérzet szabályozásában, így szintén hozzájárulhat a súlyvesztéshez és a testkompozíció javulásához. Ezenfelül a szimbiotikum hozzájárult a Lactobacillus és a Bifidobacterium jótékony bélbaktériumtörzsek számának növekedéséhez, ezáltal a bélflóra diverzitásának (változatosságának) fokozásához. (https://doi.org/10.1093/nutrit/nuae002 ) Számos kutatás kimutatta már korábban (pl. PMID: 19043404), hogy elhízás esetén kevésbé diverz a bélflóra, mint egészséges testsúly esetén.

A szimbiotikumok pozitív hatásai azonban itt még nem érnek véget!

Egy kutatásban (PMID: 38421902) a szimbiotiukum javította a nem-alkoholos zsírmáj állapotát, csökkentette az elfogyasztott étel áthaladási idejét a bélrendszeren, mellette pedig szintén növelte a bélflóra diverzitását.

Utolsó sorban pedig egy olyan kutatást (PMID: 38260154) említenék, ahol a szimbiotikum nem csak a testsúlyt csökkentette, hanem mellette a koleszterinszintet és az éhgyomri vércukorszintet is.

​Szeretnél te is profitálni a szimbiotikum hatásaiból?

A Herbaferm pont egy ilyen termék, hiszen egyszerre pre- és probiotikus hatású!

Ha a herbaferm.hu oldalról rendeled meg a Herbaferm cseppeket és a regisztrációnál megadod a 724 ajánlói kódot, akkor rendelést után írj az info@perjeskinga.com címre és AJÁNDÉKBA elküldöm neked a Bélflóra Kisokos kiadványomat, amiben ehhez hasonló, informatív érdekességeket olvashatsz 26 oldalon! Emellett INGYENESEN segítek a személyre szabott adagolásban, hogy ki tudd maxolni a cseppek hatásait!

Ha pedig bővebben olvasnál a Herbaferm hatásairól, akkor csekkold ezt az írásomat:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.