Miért mutathat ma többet a mérleg, mint tegnap?

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Miért mutathat ma többet a mérleg, mint tegnap?

⚖️ Amikor egy lazább hétvége, egy rokonlátogatás vagy csak egy teljesen átlagos nap után kilókkal többet mutat a mérleg, az nem feltétlenül azért van, mert annyit híztál! ❌ Egy nap alatt maximum kb. 0,3kg ZSÍRT lehet hízni (komoly kalóriatöbblet esetén), ennél nagyobb súlyváltozás már vízvisszatartásról vagy késleltetett/elmaradt salakanyagürítésről tanúskodhat. Ezeknek a lehetséges okait láthatod a fenti ábrán 🖼

🙅🏻‍♀️ Egyébként sem érdemes a napi ingadozáson aggódni, hanem a heti átlagok alapján kellene figyelni a trendeket 📉 Vagyis a naponta mért eredményeket hetente átlagolod, majd csak a heti átlagot ábrázolod egy grafikonon 📊 A heti átlagokat összehasonlítva, köztük vonalat húzva látod majd, hogy merre halad a tendencia 📈 Így kiszűrhetők a napi ingadozások által okozott bizonytalanság és egy-egy kiugró érték nem zavar be 😉 Ebben is segítségedre lehetnek a Kinga Receptjei oldalba beépített szokáskövető funkciók, amik kiszámolják és grafikonon ábrázolják helyetted is a tendenciát: https://kingareceptjei.hu ✔️ (A profilodon belül keresd a „Szokáskövetés” almenüpontot 📲)

👉 A testsúlyt érdemes mindig reggelente, mosdólátogatás után és reggeli előtt mérni.

💁🏻‍♀️ De kisebb súlyfelesleg esetén a mérleget érdemes mellőzni és helyette a körméretek, a ruhaméretek és a tükörkép változásai alapján megítélni a folyamat sikerességét 👗 Hiszen rendszeres edzés mellett a testkompozíció (zsír-izom arány, tónusosság, feszesség) változása akkor is haladhat jó irányba, ha a mérlegen látott szám ezt nem támasztja alá 💪

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás,
aminek a követése esetén nem kell majd a mérlegen lévő szám miatt aggódnod:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.