Mennyiségi zöldségfogyasztás

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Mennyiségi zöldségfogyasztás

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó l Mennyiségi zöldségfogyasztás

💁🏻‍♀️ A mennyiségi zöldségfogyasztás az egészséges táplálkozás egyik alappillére 🏛 De vajon miért fontos növelni a zöldségbevitelt az étrendünkben? 🤔

1️⃣ Tápanyagbevitel növelése: Nem csak azért, mert tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hanem sokkal inkább a bennük található élelmi rostok, enzimek, színanyagok és egyéb fitonutriensek miatt, amik jelentős részét nem tudjuk táplálékkiegészítőből pótolni ilyen jól hasznosítható formában! Ezek javítják a körérzetet, növelik az energiaszintet és általánosan hozzájárulnak a test optimális működéséhez.

2️⃣ Testsúlymenedzsment: Mivel a zöldségek jelentős része rendkívül alacsony kalória- és magas rosttartalmú, így nagy mennyiségű fogyasztásuk hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez és fenntartásához.

3️⃣ Emésztés javítása: A rostok nem csak a telítettségérzetet fokozzák, de (megfelelő folyadékbevitel mellett!) a gyakori emésztési problémák – pl. székrekedés, puffadás – megszüntetéséhez is hozzájárulnak, illetve prebiotikus hatásuk révén a bélrendszerben lévő jótékony baktériumokat is táplálják.

4️⃣ Krónikus betegségek kockázatának csökkentése: A magas zöldségbevitel csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és egyes rákfajták kockázatát is, amik vezető tényezők a halálozási okok között.

5️⃣ Haj-bőr-köröm állapotának javítása: A zöldségek tele vannak olyan tápanyagokkal, amik közvetlenül hozzájárulnak a szépség fenntartásához és a haj-bőr-köröm problémák megszüntetéséhez.

6️⃣ Várható élettartam növelése: A magas zöldségbevitel az egyik olyan tényező, amit a „hosszú élet titka”-ként tartanak számon.

⚖️ Mit takar pontosan a „mennyiségi” zöldségbevitel?

Ez minimum napi 400-500g zöldséget takar, amiből minimum 50-100g zöld, leveles zöldség és legalább egy kis maréknyi fermentált zöldség 🍃 Ha eddig nem fogyasztottál ennyit, akkor lassan és fokozatosan kezdd el emelni a mennyiséget! 📈 Ideálisan 5 féle, különböző színű zöldségből fogyassz naponta! 🌿 Igyekezz minden zöldségből a legélénkebb, legsötétebb színűt választani, amikor vásárolsz! 🌈 Naponta MINIMUM 2-3 alkalommal egyél zöldségeket! (pártolt, grillezett, főtt, sült zöldség formájában, levesben, főzelékben, nyersen vagy salátaként) 🥗

👩🏻‍🍳 Zöldséges receptöltetek:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.