Matcha vs. kávé

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Matcha vs. kávé

Az alábbi cikkben a PRO és KONTRA érveket  foglalom össze ➡️⬅️ (A fenti ábrán látható infókon felül)

🍵 A matcha tea/matcha latte ELŐNYEI:

◾️ Fokozza a nyugodtságot. A benne lévő L-theanine aminosav olyan hatással van az agy alfa hullámai, hogy anélkül nyugtat, hogy álmosító hatása lenne.
◾️ Támogatja a szájhigiéniát. A kávéval ellentétben a matcha támogatja a fogak egészségét, ami az általános egészség egyik alapja.
◾️ Könnyű elkészíteni. Nem kell hozzá semmilyen speckó gép, csak fel kell önteni a matcha port (max.) 70 fokos vízzel vagy tejjel és összekeverni.

🍵 A matcha tea/matcha latte HÁTRÁNYAI:

◾️ Drágább. A minőségi matcha por egy adagja jóval drágább, mint egy minőségi kávé adagja.
◾️ Fennáll a nehézfémszennyeződés kockázata. Mivel a matcha tea a zöld tea levelének porrá őrölt változata, ezért fennáll az arzén- és ólomszennyezettség kockázata, amik hormonális- és májproblémákat okozhatnak nagyobb mennyiségben.

◾️Kevesebben kedvelik az ízét.

☕️ A kávé ELŐNYEI:

◾️ Olcsóbb. A minőségi különbségek jelentősek, de alapvetően elég jó minőséget lehet kapni megfizethető áron.
◾️ Akár 12%-kal csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A koffeines és a koffeinmentes kávé is javítja a szénhidrátanyagcseréhez kapcsolódó markereket.
◾️ Szinte mindenhol elérhető. Kávéhoz bármelyik vendéglátóegységben vagy szupermarketben hozzájutsz, míg a matchát konkrétan vadászni kell annyira különlegességnek számít még.

☕️ A kávé HÁTRÁNYAI:

◾️ Függőséget okozhat. A koffein stimulálja a központi idegrendszert, így túlfogyasztás esetén függőség alakulhat ki. (A matcha-ban ezt az L-theanine ellensúlyozza).
◾️ Mellékhatásai lehetnek. Néhány embernek álmatlanságot, remegést, pulzus- vagy vérnyomás-emelkedést, fejfájást vagy szorongást okozhat.
◾️ Elszínezheti a fogakat.

Melyiket javaslom? 💁🏻‍♀️ Fogyaszd azt, amelyik az ízlésednek, a kondíciódnak és a céljaidnak leginkább megfelel! 👌 

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.