Kreatin monohidrát

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Kreatin monohidrát

kreatin monohidrát az egyik legszélesebb körben vizsgált, legolcsóbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb táplálékkiegészítő.

Elsősorban erősítő edzések és izomtömegnöveléssel kapcsolatos célok esetén ideális, de a pozitív hatásaiból bárki profitálhat.

Én a táplálékkiegészítők minimalizálásának híve vagyok, vagyis az „alap csomagon” felül csak a legszükségesebbeket kellene szedni, amik ténylegesen az egyén étrendjének hiányosságait egészítik ki, az egyén negatív kondíciónak javítását célozzák meg és az egyén saját céljainak eléréséhez járulnak hozzá. Táplálékkiegészítők tekintetében a kevesebb általában több!

Kreatint a test (elsősorban a máj és a vese) is előállít aminosavakból (fehérjékből), de néhány ételcsoportban is megtalálható, leginkább a húsokban és a halakban.

Az elsődleges előnye az izomerő növelése, amin keresztül hozzájárul az izomtömeg gyorsabb növekedéséhez. Minimálisan az aerob teljesítményt is növeli, illetve a szellemi képességeket is, de ez utóbbi inkább akkor jelentős, ha az étrend kreatinban szegény (pl. vegetáriánusok, vegánok vagy idősek esetében).

Sokan azért félnek a kreatin szedésétől, mert „vizesít”. Holott valójában az izomsejteken belül köti meg a vizet (hidratáltja azokat), hogy jobban működjenek, így egyúttal növeli is az izmok méretét és fokozza a definiáltságukat. Tehát NEM a bőr alatt, NEM sejten kívül vizesít, így NEM lesz „pufi” az összhatás. Azonban hiúsági okokból sokaknak ez is lehet hátrány, hiszen így valóban nő minimálisan a testtömeg (1-2kg-val) és a testtérfogat.

A ciklizáló stratégia helyett napi 5g szedését javaslom, ízesítetlen, POR formában, bármelyik étkezéssel vagy edzés előtt/után szedve. 100% kreatin monohidrát esetében a márka irreleváns.

Például ezek jó termékek:

Az izmok maximális töltöttségének eléréséhez idő kell, így nagyjából 1 hónap alatt fejti ki a hatását és onnantól csak fenn kell tartani ezt a szintet. Fontos mellé SOK folyadékot fogyasztani, de a tapasztalataim alapján fokozza a szomjúságérzetet, így ez nem lesz nehéz.

A személyre szabott táplálékkiegészítő tanácsadás a tanácsadás szolgáltatásom része:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.