Hideg-meleg váltózuhany

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Hideg-meleg váltózuhany

🚿 Az egyik leghasznosabb olyan szokás, amire én elég nehezen tudom rávenni magam, pedig utána mennyei érzés és a pozitív hatásai megszámlálhatatlanok: ez a hideg-meleg váltózuhany 🙌

❄️ A hidegterápiát és a hideg víz hatásait a közelmúltban kezdték el felkapni egy bizonyos Wim Hof nevű pasi miatt, aki jeges tavakban és folyókban való fürdőzéseiről híresült el. Ezt kevésbé javasolnám az átlagembereknek, mivel speciális előkészületek és légzőgyakorlatok szükségesek előtte és közben, de a napi hideg-meleg váltózuhany segítségével is bármikor profitálhatunk a hidegterápiahatásaiból otthoni körülmények között.

💁🏻‍♀️ Leginkább azoknak válhat előnyére, akik gyakran stresszesek, ingerlékenyek, demotiváltak, fáradékonyak vagy túlsúllyal küzdenek.

A hidegterápiának elsősorban a mentális hatásait szokták hangsúlyozni, de a fizikai következményei sem elhanyagolhatók:

◾️ Fokozza a vérkeringést, erősíti a szívet
◾ Energizál és felfrissít
◾️ Gyorsítja a regenerációt és növeli a teljesítményt (29%-kal növeli a gyorsaságot hosszútávú, állóképességi sportokban)
◾️ Feszesíti és kisimítja a bőrt (byebye narancsbőr)
◾️ Növeli az energiafelhasználást (ez jól hangzik, de azért ez elég minimális, ne erre támaszkodj, ha zsírt szeretnél veszteni)
◾️ 33%-kal növeli a VO2 max-ot (a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyiségét)
◾️ Csökkenti a diabétesz tüneteit (amennyiben fennáll)
◾️ Antidepresszáns hatású, közérzetjavító

👉 Hogyan csináld?

Zuhanyozz le kellemesen langyos hőmérsékletű vízzel, majd zuhanyzás végén kezd el feltekerni a víz hőmérsékletét annyira forróra, ami még tolerálható és nem éget, de már kissé kellemetlenül meleg. Zuhanyozd vele át a tested, majd fordítsd a zuhanyrózsát a fal felé és tekerd jéghidegre a vizet. Kezd az egyik lábfejedtől a hasadig, majd a másik lábfejedtől a hasadig, utána egyenként a lábak hátsó részén is menj végig a sarkadtól a derekadig. Ezután következnek a karok, a tenyértől a vállakig. A mellkas és a szív területe legyen az utolsó. Majd ismét egy langyos hőmérséklet következik, amíg normalizálódik a testhőmérséklet, majd kezd elölről a procedúrát. 2-3 körnél nem szükséges több és fontos, hogy HIDEGGEL fejezd be. A hideg vízzel mindig csak haladj át a testeden, ne tartsd sokáig egy ponton❗️

▶️ Ha az elején még ijesztő, akkor kezd csak az alsó testtel vagy csak a karokkal. Ne erőltesd, ne siettesd a folyamatot! Mindig hallgass a testedre! Közben valóban kellemetlen, hiszen sokkolja a testet a nagy hőmérsékletváltozás, de utána olyan lesz, mintha újjászülettél volna! 👶🏻

Ha felfázásra hajlamos vagy, akkor nem ajánlott! Ha izomtömegnövelés a célod, akkor edzés után is kerüld! Minden esetben kérd ki az orvosod véleményét, mielőtt rendszeresen beilleszted a mindennapjaidba! Várandósság alatt kifejezetten tilos! 🚫🤰 Szoptatás alatt pedig hagyd ki a mellek területét!

Hideg-meleg váltózuhany
Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.