Herbaferm

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Gyorstalpaló a bélflóráról

és a Herbaferm "csodacseppek"

hatásairól

Az utóbbi évtizedben egyre több kutatás vizsgálja a bélrendszer és a bélflóra kapcsolatát az egészségügyi állapottal, a testformálással, a mentális állapottal, valamint a rák és egyéb betegségek és kondíciók kockázatával. Egyes cikkekben „elfeledett szerv”-ként említik a bélflórát, ami mostanában kerül csak igazán újrafelfedezésre.

A bélrendszerben egyes szerint 60-80 féle, mások szerint több száz féle baktériumtörzs él (nem csak 2-3 féle, ami a joghurtokban van). A bélflóra állapota a test egészének működésére hatással van!

A bélrendszer és az agy is kapcsolatban áll egymással , amin keresztül a bélflóra összetétele befolyásolni tudja a hangulatot is (a szerotonin nevű „boldogsághormon” termelésén keresztül) és olyan kondíciók kockázati (vagy éppen kockázatcsökkentő) tényezőjeként is említendő, mint például a depresszió vagy az Alzheimer-kór.

Sajnos rengeteg modernkori tényező kiírtja vagy erősen redukálja a jótékony baktériumtörzseket: a gyógyszerszedés, a légszennyezettség, a tisztítószerek, az elkerülhetetlen adalékanyagok fogyasztása, a stressz, az alkohol, a dohányzás stb. Tehát az egyensúly szinte mindenkinél felborul! A bélrendszerből kihalt „jó” baktériumtörzsek helyét ilyenkor „rossz” baktériumok veszik át, ami gondot jelent és problémákat okoz.

A mikrobiom egyensúlyának felborulása az alábbi tüneteket okozhatja:

Ezek más kondíciók tünetei is lehetnek, de a bélflóra optimalizálása jelentősen hozzájárul ezeknek a tüneteknek az enyhítéséhez/megszüntetéséhez és a helyreállított közegben a rossz baktériumok sem tudnak majd elszaporodni, így javul a hasznos tápanyagok felszívódása és az általános egészségügyi állapot.

​Hogyan állítható helyre a mikrobiom egyensúlya?

Egyetlen olyan élő, nem tartósított, nem kapszulázott termék létezik Magyarországon, ami egyszerre pro- és prebiotikus hatású, 100%-ig természetes, növényi, allergénmentes, cukormentesen előállított és nem alkohol bázisú. Minden étrendkiegészítővel kompatibilis. Ez a Herbaferm, ami attól „herba”, hogy gyógynövényekből áll, és attól „ferm”, hogy ezeket fermentált állapotban tartalmazza.

regisztrációs űrlap kitöltésénél (tehát nem a vásárlás végén!) add meg a 724 „különleges/ajánlói kódot”! A 724 ajánlói kóddal való rendelés után írj az info@perjeskinga.com címre és küldök neked INGYENESEN személyre szabható adagolási útmutatót a cseppekhez, hogy ki tudd maxolni a cseppek jótékony hatásait! Nem kell megvárnod, amíg a cseppek megérkeznek hozzád! 🙂

A 724 ajánlói kóddal való regisztráció utáni rendelést követően egy 500Ft-ot érő kupont is kapsz ajándékba, amit a következő vásárlásodnál beválthatsz. Ehhez a hírlevélre is fel kell iratkoznod, mert anélkül nem küldhet neked e-mailt a Herbaferm.

Herbaferm hatása azért egyedülálló, mert nemcsak a tüneteket szünteti meg, hanem az egészséges emésztés helyreállításával beindítja a regenerációs folyamatokat, így helyrehozza a keletkezett „károkat” és megnyugtatja a szervezetet. Tehát nem a szervezet helyett, hanem a szervezetért dolgozik, hogy az tehesse a dolgát és megfelelően működjön a továbbiakban. A Herbaferm segítséget nyújt.

Mindezt pedig teljesen természetes úton éri el, olyan összetevők segítségével, amelyek eredetileg jelen voltak az étrendben, azonban ma már csak csekély mennyiségben találhatóak meg benne. A Herbaferm által a bélflóra regenerációja természetes úton történik – az ivóvízbe cseppentve.

A cseppek segítik az emésztőrendszer természetes egyensúlyának helyreállítását. A nagy fajgazdagságú természetes mikroorganizmusok közül az éppen aktuálisan elfogyasztott tápláléknak megfelelő fajok tudnak besegíteni emésztésbe, tehát a Herbaferm cseppek támogatásával a bélflóra folyamatosan alkalmazkodik az étrendhez.

(Ajánlói kód: 724)

​A Herbaferm cseppek hatásai

Rövidtávú hatások (3-10 nap után):

A gyógynövények hatóanyagai megnyugtatják az emésztőrendszert, élénkítik az emésztőnedvek termelését, elősegítik az apró sérülések regenerációját, enyhítik a gyulladásokat. Az ételek könnyebben megemésztődnek, a tápanyagok jobban felszívódnak, az elfogyasztott ételek és a bevett táplálékkiegészítők is jobban hasznosulnak.

A mikrobiom elkezdi a bélrendszer újratelepítését, hozzájárulva ezzel a rostok lebontásához a vastagbélben. Az emésztés javulása elősegíti a regenerációt. A széklet ürítése könnyű és kiszámítható lesz, a felfúvódások csillapodnak, a hasmenések enyhülnek, javul a kellemetlen lehelet, elmúlik a farkasétvágy, kevesebb étel kell a jóllakottság érzéshez. Az emésztés javulása miatt az alvás is pihentető lesz.

Középtávú hatások (5-7 hét után):

A kiegyensúlyozott emésztés kedvező környezetet biztosít az egészséges, sokszínű mikrobiom (bélflóra) kialakulásához, amely revitalizálja (újjáépíti) az immunrendszert, enyhíti az allergiák, érzékenységek tüneteit. Ezzel egyidőben csökken a levertség és fáradtságérzet, viszont nő az energiaszint, a koncentrációkészség, a munkabírás, a szervezet stressztűrő képessége jelentősen megemelkedik.

Hosszútávú hatások (3-6 hónap után):

Az egészségesen működő, kiegyensúlyozott emésztésnek köszönhetően kialakul az ideális testsúly (a túlsúlyos fogy, az alultáplált hízik). Az egészséges emésztés megerősíti és hatékonnyá teszi az immunrendszert. Helyreáll a rend a szervezetben.

(Ajánlói kód: 724)

Őseink hogy élték túl Herbaferm cseppek nélkül?

Az emberi szervezet emésztőrendszerének kialakulása során a jótékony baktériumokat mindig is a környezetéből pótolta. Az egészséges környezet bővelkedett a baktériumok, egyéb mikroorganizmusok sokszínűségében. A növények levelein, a gyökereken és a magokon ugyanúgy, ahogy az állatokon. Az állatokban élő mikrobákat is folyamatosan fogyasztotta, így a táplálékkal pótolhatta az egyensúlyi bélflórát. Azonban, ami még ennél is rendszeresebb forrása a mikroszervezeteknek: a folyadékbevitel.

A vizek, természetes vízforrások – források, patakok, tavak, folyók, pocsolyák – mindig tartalmaztak baktériumokat, mi több, belőlük sokfélét, ezért a vízivással automatikusan pótolták az őseink a mikrobiom lakóit is.

Nézzünk most körül! Ilyen környezetben élünk? Nem! A növényeket termesztjük, gondoskodunk róluk, a talajt műtrágyával termékennyé tesszük, a betegségektől vegyszeres technológiák – permetezések – rendszerével védjük őket, majd betakarítás után a hosszú tárolhatóságot biztosítva tartósítjuk. Ezeket eszik az állatok is. Igen, még a vadak is, mivel ők sem vetik meg a zöldellő ültetvényeket, ráadásul a permetezési napló élelmezés-egészségügyi várakozási idejéről sem tájékozódnak, amikor például a kukoricatáblába beköltöznek.

Azért, hogy az asztalra sok és olcsó hús kerülhessen, a takarmányokat is nagy biztonsággal kell előállítani és jól kell tartósítani. Ez egyszerre áldás és átok, de így az állati eredetű ételeink sem mentesek a vegyipar hatásaitól.

Az organikus, bioélelmiszerek és a tiszta források hozzáférhetősége korlátozott. Ezek jelentős feláruk vagy beszerezhetőségük nehézségei miatt csak kevesek számára elérhetők.

Az egészséges ételek előállítása, gyűjtése, termelése, feldolgozása jelentős időbeli vagy pénzbeli ráfordításokat igényel, melyekre legtöbbünk nem áldozhat.

A természetes táplálékok sokszor bonyolultan készíthetők el és ízük is nélkülözi az élelmiszermérnökök kreativitását, ízfokozóit és állagjavítóit. Nem beszélve arról, hogy a természetes élelmiszerek könnyen bomlanak, tehát kevésbé tartósak.

Ezek miatt a legtöbben már nem tudunk gondoskodni a diszbiózist helyreállító természetes étrendről, a mikrobiom egyensúlyáról.

​Ezeknek az összefüggéseknek a felismerése vezette a Herbaferm kutatóit egy természetes és hatékony étrendkiegészítő készítmény kifejlesztéséhez. A Herbaferm cseppekben lévő hatóanyagok ezeket a hiányosságokat pótolják. A cseppek gyógynövényi hatóanyagaikkal támogatják a zaklatott szervezet megnyugtatását, hogy a regeneráció el tudjon kezdődni. A fermentációt végző természetes mikrobaközösség pedig természetes módon, fokozatosan segíti a bélflóra helyreállítását. A mikroközösség sokszínűsége és optimálisan beállított csíraszáma megfelelő adagolás esetén gondoskodik arról, hogy a regeneráció jó helyen és a megfelelő időben történjen.

(Ajánlói kód: 724)

​Gyakori kérdések

IGEN! Hozzátáplálástól kezdve szedhető. Azonban az adagolás eltérhet. Az adagolással kapcsolatban a 724 kóddal való rendelés után tudok ingyenesen segíteni az info@perjeskinga.com címen.

Kisállatok számára is fogyasztható. Az ő emésztésüket is javítja, valamint a szőrük is fényesebb és puhább lesz a cseppektől. Hatással van a közérzetükre és az energiaszintjükre is.

A növények vizébe cseppentve segíthet újjáéleszteni a rossz állapotban, pusztulófélben lévő szobanövényeket, a saját termesztésű fűszernövények és csírák pedig gyorsabban és gazdagabban nőnek általa. A házilag készített savanyúságok fermentációját is meggyorsítják a cseppek. 

Külsőleg bőrre cseppentve gyorsíthatja a sebek gyógyulását, javíthatja a pattanásos/aknés bőr állapotát.

Kisbabáknak a fürdővizébe csepegtetve pedig csökkentheti a hasfájást.

A fermentáltsága miatt hisztaminintolerancia, az összetevők bármelyikével szemben fennálló allergia, illetve immunszupresszáns gyógyszerek (HIV, transzplantáció) szedése esetén ellenjavallot. Emellett Candida túlburjánzás esetén a diéta első fázisában szintén nem ajánlott, csak a Candida visszaszorítását követően.

Igen! A Herbaferm minden gyógyszerrel és táplálékkiegészítővel kompatibilis. Viszont a Herbaferm egy idő után javítani fogja a tápanyagok felszívódását, így a gyógyszer hatóanyagainak a felszívódása is megnő, tehát elképzelhető, hogy emiatt majd csökkenteni kell a szükséges dózist a gyógyszerből. Ezzel kapcsolatban egyeztess a kezelőorvosoddal!

Nem tudható pontosan, hogy mely baktériumtörzsek hiányoznak a te bélflórádból. A bélrendszerben egyesek szerint 60-80 féle, míg mások szerint több száz féle baktériumtörzs él, de a probiotikumok csak (jó esetben) 6-12 törzset tartalmaznak. Statisztikailag szinte biztos, hogy ezek nem pont a számodra szükséges, nálad hiányzó törzsek lesznek, és ha mégis, akkor nem megfelelő arányban.

„A probiotikumok szedése eleve orosz rulett, hiszen, ha nem számunkra ideális törzseket szedünk, azzal pl az immunműködésünket rossz irányba tolhatjuk el. A legtöbb probiotikum fokoz vagy gátol immunágakat. Ha spóraképző probiotikumokat szedünk, amiket manapság előszeretettel ajánlgatnak, mert jobban képesek megtelepedni, akkor egy életre rosszul járhatunk, ugyanis, ha betelepedtek, nehéz őket kiírtani… és pont rossz irányba módosítja az a fajta az immunrendszerünket, na az pech…” (forrás: https://szabogalbence.hu/az-egeszseges-belflora)

„Sokan javasolják probiotikumok szedését antibiotikum kúra után. Egy friss vizsgálat alapján ez nagyon nem jó ötlet: Az antibiotikum kúra után a probiotikum szedés jelentősen gátolta a bélflóra helyrejöttét vagy akár meg is akadályozta.” (forrás: https://szabogalbence.hu/az-egeszseges-belflora)

A probiotikumok csak a jótékony bacik bevitelét biztosítják, de azt nem, hogy az adott baktériumtörzsek meg tudjanak telepedni a vastagbélben és ott életben is maradjanak. Nem biztosítanak számukra megfelelő életkörülményeket, se táplálékot. Ezzel szemben a Herbaferm egyszerre pre- és probiotikus hatású, így nem csak a jótékony törzsek visszatelepítését, de azok életbenmaradását is biztosítják megfelelő étrend mellett.

A legtöbb probiotikumot nem kell hűtőben tartani, ami már eleve arra utal, hogy semmi élő nincs bennük. A Herbafermet hűtőben kell tartani, mert egy ÉLŐ termék, rövid szavatossági idővel a legjobb minőség garantálása érdekében.

Hűtőben, 5-12°C-on! Már akkor tedd be a hűtőbe, amikor megérkeznek hozzád a cseppek!

(Ajánlói kód: 724)

Visszajelzések

Legyél te a következő!

(Ajánlói kód: 724)

Táplálékkiegészítők szedése előtt mindig konzultálj a kezelőorvosoddal vagy egy szakemberrel. A táplálékkiegészítők szedése nem helyettesíti a rendszeres, orvosi kontrollvizsgálatokat. Az általam leírt tanácsok nem írják felül az orvos javaslatait.

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.