Hasmenés

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Hasmenés

📩 Üzenetben érkezett kívánságként, hogy a múltkori, székrekedésről szóló posztom után a hasmenés okait is vesézzem ki 🚽 Jó ötlet, hiszen ez szintén egy olyan téma, amiről nem szívesen beszél az, akit érint 🤷🏻‍♀️

⬇️ A lehetséges okok:

◾️Ételintolerancia vagy ételallergia: Utóbbi esetén szinte azonnali a tünet, míg intolerancia esetén akár órákkal vagy fél nappal később is jelentkezhet, így nehezebb rájönni, hogy mi okozhatta. Ha ételintoleranciára gyanakszol, akkor én a Foodtest 200+ vizsgálatot ajánlom (www.foodtest.hu), ami napjaink legkorszerűbb és legátfogóbb ételintoleranciavizsgálata. 8000Ft kedvezménnyel tudtok részt venni a Foodtest 200+ ételintolerancia vizsgálaton a „PEK20190410” kód használatával.

◾️Ételmérgezés: Ennek enyhébb formája, amikor mosatlan gyümölcsöt/zöldséget fogyasztunk és a rajta maradó trágyázott földmaradványok vagy növényvédőszerek okozzák a problémát.

◾️Ozmotikusan aktív étel vagy táplálékkiegészítő: Ide tartozik a magnézium-citrát, a magas C vitaminbevitel, a(z aszalt) szilva, a füge és a sárgabarack, egyes édesítők és a magas laktózfogyasztás is. Egyéni érzékenységtől függ, hogy kinek milyen mennyiségben okoznak ezek problémát.

◾️Krónikus emésztőrendszeri kondíciók: IBS, CU, Crohn… Ha ezekre gyanakszol, akkor irány a gasztroenterológus!

◾️Enzimhiány: Ebben az esetben enzimgazdag táplálkozás, igény szerint, kúraszerűen emésztőenzim szedése és a gyomorfunkciók javítása lesz a megoldás.

◾️Hasnyálmirigy gyulladás

◾️Stressz

◾️Gyógyszer mellékhatás

➕ Az okok feltárása és megszüntetése mellett jótékony kiegészítő terápia az S. Bourlardii nevű probiotikum szedése kúraszerűen 🦠 Hasmenés esetén kiemelt fontosságú az emelt folyadékbevitel is a kiszáradás megelőzése érdekében! 💦 A tiszta víz vagy gyógynövényteák fogyasztása mellett az elektrolitokat is szükséges pótolni (himalája só, parajdi só vagy elektrolit por formájában) 🧂 Amíg a hasmenés nem szűnik meg, addig érdemes kerülni a tejtermékeket, a túl zsíros, fűszeres, túl rostos és cukros ételeket! 🚫

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.