Éjszakai műszak

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Éjszakai műszak

🌜 A fenti ábrán látható, hogy (többek között) milyen negatív hatásokkal járhat, ha az alvás-ébrenlét (vagyis az egyéni bioritmus) a nap mozgásától (vagyis a természetes cirkadián ritmustól) jelentősen eltér 🙈 Rengeteg kutatás igazolta már, hogy az éjszakai műszak hosszú távon jelentős egészségkárosodáshoz vezet 👩🏻‍🏫

🤷🏻‍♀‍ Tisztában vagyok vele, hogy vannak munkakörök, amik csak éjszakai műszakban végezhetők és kellenek emberek, akik ezeket a munkaköröket betöltik, valamint azzal is tisztában vagyok, hogy rengeteg olyan élethelyzet van, amikor a munkaváltás egyszerűen nem kivitelezhető, DE amennyiben neked fontos az egészséged, szeretnél életmódod váltani és testformálással kapcsolatos céljaid is vannak, akkor érdemes lenne elgondolkozni, hogy van-e B opció az éjszakai műszak helyett 😐 Ugyanez érvényes az olyan váltott műszakokra is, amik lehetetlenné teszik azt, hogy a mindennapi felkelések és lefekvések időpontjának átlaga ne térjen el egymástól jobban, mint 90 perc (ideális esetben pedig inkább 45 perc)! 🕙

💁🏻‍♀‍ Éjszakai műszaktól függetlenül ugyanezek érvényesek azokra is, akik hétközben munka miatt korán kelnek, korán fekszenek, majd hétvégén hajnalig buliznak/TV-znek és délig alszanak… 🛌

🤔 Mit tudsz tenni, ha a munkaváltás nem megoldható?

◾️ Csekkold azt a posztomat, amiben az alvásminőség javításával kapcsolatos praktikákról írtam, amit ide kattintva tudsz elolvasni 🤓 Az alvásminőség javítása akkor is kivitelezhető, ha nappal alszol!
◾️ Ne koffeinre és ne stimulánsokra támaszkodj éjjel az ébren maradás érdekében! Inkább moss arcot hideg vízzel, szellőztess, ne legyél sokáig mozdulatlan, nyújtózz, kortyolgass hideg vizet és ha van rá lehetőséged, akkor a szünetekben sétálj!
◾️ Alakíts ki egy felkelés utáni és egy lefekvés előtti rutint, ami hosszabb távon megszokássá válik és rendszert visz az életedbe, akkor is, ha a lefekvések és a felkelések időpontja nem állandó.
◾️ Szedj 1-3mg melatonint lefekvés előtt 20 perccel azokon a napokon, amikor a lefekvés időpontja az átlagostól eltérő (ne minden nap)! Én ezt a terméket ajánlom: https://nutribalance.hu/termek/pharma-nord-melatonin-1mg/?ref=944 
◾️ A nappali alvás nehézségeit ne altatókkal próbáld ellensúlyozni! Olvasd el az alvásról szóló e-bookomban azt a 40 tippet, amit a könnyebb elalvásért és könnyű ébredésért javaslok 😴 Ezeket éjszakai műszak esetén is tudod alkalmazni. Az e-bookot itt találod: www.perjeskinga.com/ebook 📖

Egyéni paraméterek alapján tervezett életmód és táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.