Cukorfüggőség megszüntetése 4 hét alatt

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Cukorfüggőség megszüntetése 4 hét alatt

🍭 Cukor- és édességfüggőség esetén a leszokás egyeseknek akár olyan nehéz is lehet, mint másoknak a dohányzás abbahagyása 🙉 De nem lehetetlen! Új szokások kialakításához 21 nap szükséges, így néhány extra nap hozzáadásával 4 hét alatt már biztosan pozitív eredményeket lehet elérni! 🙌

📩 Oszd meg ezt a cikket azokkal a barátaiddal és rokonaiddal is, akiknek szerinted szüksége van rá! 👨‍👩‍👧‍👦

💁🏻‍♀️ A cukorfüggőség megszüntetésének lépései:

🍬 Ebben az időszakban ne legyél (drasztikus) kalóriadeficitben! Érdemes szinten tartó mennyiségre belőni a kalóriabevitelt, ezzel is csökkentve a kívánósságot és a sóvárgásokat! Az étkezéseid legyenek kiegyensúlyozottak, vagyis egyszerre tartalmazzák mindhárom makronutrienst (fehérje, zsír, szénhidrát). Ezek közül érdemes a magasabb fehérjebevitelre helyezni a hangsúlyt!

🍬 Legyél tisztában azzal, hogy az intenzív sóvárgás általában 20 perc alatt elmúlik. Addig próbáld lefoglalni magad valamivel! Legyen rá kész terved!

🍬 Sose fejezd be az étkezést édes ízzel! Főétkezés után mellőzd a desszertet, az édes ízvilágú étkezések (pl. zabkása, chia puding) után pedig igyál natúr, kesernyés gyógynövényteát édesítés nélkül, pl. csalán teát, zöld teát!

🍬 Iktass be erősítő/súlyzós edzést legalább heti 3x! Az izommunka segít a vércukor csökkentésében és a jobb inzulinérzékenység kialakításában.

🍬 Ne felejtsd el a magnéziumpótlást megfelelő formában és mennyiségben! 💊, mert anélkül csak szenvedni fogsz… Illetve a szerves króm is a segítségedre lehet (az első 4 hétben mehet 200mcg/nap kúraszerűen, majd utána elég annyi, amennyi egy minőségi, komplex multiban van)

🍬 Találj alternatív megoldást a hormonális fogamzásgátló helyett, mert az nehezíti az inzulinmenedzsment kivitelezését, elősegíti az IR kialakulását és rontja az inzulinérzékenységet! Én ezt ajánlom helyette: https://healthwhatelse.hu/szolgaltatas/termekenysegtudat-tanfolyam/ 

🍬 Tudd, hogy a kezdet a legnehezebb, majd hétről hétre egyre könnyebb lesz!

🍬 Akkor kezdd el a leszokást, amikor viszonylag stresszmentes az életed VAGY helyezz az eddiginél sokkal nagyobb figyelmet a stresszmenedzsmentre!

🍬 Ha édesítőt használsz, akkor abból is cukormenteset válassz (ne szirupot, mézet…)! Az általam ajánlott édesítőket, azok előnyeit- és hátrányait megtalálod az „Édes élet cukor nélkül” című e-bookomban: www.perjeskinga.com/ebook 📗

🍬 A leszokás ideje alatt NULLA legyen a cukorbeviteled! Ebbe nem csak a hozzáadott cukor tartozik bele, hanem a szabad cukrok is! Felismered a cukor rejtett formáit és a szabad cukrokat is? Ha nem, akkor szintén a feljebb említett e-bookomat ajánlom neked! 👆 

🍬 Ne limitáld a keményítőbeviteledet (gumós- és gyökérzöldségek, hüvelyesek, gabonaköretek…)!

🍬 Alvásmennyiség és alvásminőség optimalizálása: ez jelentősen csökkenti a sóvárgást! Ehhez az alvásról szóló e-bookomban találsz olyan tippeket, amiket minden élethelyzetben tudsz alkalmazni (több műszak, éjszakai munka vagy gyerekek mellett is): www.perjeskinga.com/ebook 📘

➡️ Ha ezek a lépések 4 hét alatt sem hoznak eredményt annak ellenére, hogy valóban betartottad őket, akkor érdemes kivizsgáltatni, hogy nincs-e inzulinrezisztenciád (3 pontos cukorterheléssel, amiben vércukor- és inzulinértékek egyaránt meghatározásra kerülnek) 🧪 Ha igen, akkor annak megfelelő étrendet kell követni, ami jóval komplexebb, mint az itt leírtak! 🍴 Súlyosabb cukorfüggőség esetén érdemes pszichológus segítségét is igénybe venni és a mentális/pszichés okokon is dolgozni! 👩🏻‍💼

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.