Miért vagyok a biorezonancia ellen?

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Miért vagyok a biorezonancia ellen?

tanácsadás menüpontokhoz már egy ideje ki van írva, hogy a biorezonanciával megállapított ételérzékenységeket és kondíciókat nem vagyok hajlandó figyelembe venniszemélyre szabott tanácsadások összeállításakor. Emiatt azonban gyakran felmerül az a kérdés, hogy miért nem?

Kezdjük az elején: Mi az a biorezonancia?

Egy olyan vizsgálat, mely során a páciens testének elektromágneses sugárzását és elektromos áramlatait elektródákon keresztül egy elektronikus műszerrel rögzítik, és így diagnosztizálják a legkülönfélébb betegségeket az allergiáktól kezdve, a gombás fertőzéseken, a depresszión és a tápanyaghiányokon át, a hormonzavarokig. A szolgáltatások leírása szerint a kezelés sokszor nem csak diagnosztizál, hanem „normalizálja” ezeket az elektromos jeleket és úgy küldi vissza a beteg testébe. Sőt, akár a dohányzásról is képes 20 perc alatt leszoktatni!

Az alternatív gyógyászat egyes képviselői szerint a biorezonanciás vizsgálat lényege a következő: „A szervezet elektrolit rendszerében ezek a mikroimpulzusok eljutnak minden egyes sejthez. A sejtek „barátként” kezelik a berendezés impulzusait és hatásukra kicsit megváltoztatják saját membránpotenciáljukat, azaz válaszolnak a berendezés mikroingereire, kérdéseire.”

Érted, barátként válaszolnak a berendezés kérdéseire… Bár a többséget gondolom már a mikroimpulzus vagy a membránpotenciál szónál elvesztettük.

​Az elgondolásnak tudományos háttere nincsen, a rá adott magyarázatokban rendszerint a tudományból átvett, de teljesen más értelemben használt kifejezések szerepelnek, tudományos vizsgálatok során mind diagnosztikára, mind terápiára hatástalannak bizonyult (a placebo hatást leszámítva, de ennyi erővel az érvágás is jótékonynak volt mondható a középkorban, mert az esetek elenyésző töredékében valahogy mégis meggyógyult utána a beteg).

​​Ha még mindig nem tűnik elég bizarrnak és áltudományosnak, akkor leírom, hogy ennek a működési elvnek tényleg SEMMI KÖZE nincs az emberi test valódi működéséhez és diagnózisra teljesen alkalmatlan. Nem csak, hogy hamis diagnózist ad, hanem a megismételhetőség próbáját sem állja ki. Totális átverés. Pénzkidobás. Humbug.

Ezek a műszerek a bőr és a test elektromos ellenállásán kívül semmi mást nem mérnek, így ez a téma láthatóan kívül esik az orvostudomány keretein. Számomra inkább a wtf kategória.

Amerikában az FDA (Food and Drug Administration) felelős a gyógyszerek mellett a gyógyászati eszközök engedélyeztetéséért is. Az MSAS Professional diagnosztikai eszköz BioMeridian Inc. nevű gyártója büszkén hivatkozik a megszerzett FDA engedélyre. Ezt az engedélyt azonban elektronikus bőrellenellás-mérő eszközként kapták meg az FDA-tól. Ezeknél az eszközöknél csak azt kell igazolni, hogy alkalmazásuk nem veszélyezteti a páciens és a kezelő egészségét. Az ottani szabályozásnak megfelelően a BioMeridian amerikai weboldalán a rengeteg megfoghatatlan „energetikai kiegyensúlyozás”, „bioenergetikai kiértékelés” és hasonló kifejezések mellett szerényen elrejtve, de azért szerepel a figyelmeztetés:

„Az MSAS-Professional nem orvosi diagnosztikai eszköz. Ha a páciensnek beavatkozásra van szüksége, akkor orvosához kell fordulnia, aki fel tudja állítani a diagnózist és elő tudja írni a megfelelő kezelést.”

L.I.F.E. System termékeket gyártó Quantum Life LLC weboldalán alul olvasható kis betűkkel:

„A weboldalon található állításokat az egészségügyi hatóságok nem ellenőrizték. Ezek a termékek nem valók semmilyen betegség, rendellenesség diagnosztizálására, megelőzésére, vagy kezelésére.”

Ezen az „elven” működnek amúgy a VOLL, VegaTest, MORA, MSAS Professional készülékek is. Magyarországon az első kettő eléggé elterjedt. Ezek az elvek nem összeegyeztethetők a tudomány elméleteivel, ezért az állított jelenségek vagy nem léteznek, vagy nem azt méri a műszer, amit a gyártó állít róla. Mindkét eset elegendő indok arra, hogy orvosi diagnosztikai felhasználásra ne lehessen az eszközöket alkalmazni.

De ami a legdurvább: Magyarországon az orvosok tanfolyamokon szakmai kreditpontokat kapnak a készülékek használatának és tudománytalan elméleti alapjainak elsajátításáért.

Tehát igaz az, hogy a biorezonancia veszélytelen, viszont egyrészt hamis diagnózist hoz (pl. szinte mindenkinél gombás fertőzést állapít meg…), másrészt a valódi, tudományos vizsgálatok helyett választják ezt azok, akiknek nagyon szükségük lenne a jó diagnózisra és az azt követő hiteles instrukciókra.

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.