Bélflóra regeneráló program

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

8 hetes bélflóra regeneráló program

A program regisztrált dietetikus bevonásával és jóváhagyásával készült!
Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó Bélflóra regeneráló program

Ezek fennállása esetén elképzelhető, hogy a bélflóra (mikrobiom) nem megfelelő állapota a ludas vagy emésztőrendszeri/felszívódási problémák állnak a háttérben. Ez a program a segítségedre lesz!

A program alkalmas diagnosztizált IBS, IBD, SIBO és Crohn betegség fennállása esetén is, rendszeres orvosi kontroll mellett.

Mielőtt rágugliznál valami kamu „bélregeneráló” kúrára, diétára vagy termékre, inkább gondolkozz el a valódi életmódváltáson, amikor a szükséges táplálkozási intervenciókkal egyidőben az életmódtényezőket is pozitív irányba változtatod!
Ezek az életmódtényezők:
Ez a program ezeket mind érinti, hiszen amikor a tested működését, állapotát (és kinézetét) akarod megváltoztatni, akkor a „mit és mennyit egyek?” kérdés a megoldásnak csak a töredék részét fedi le!

A bélflóra regeneráló program célja

A program célja nem feltétlenül a teljes gyógyulás, hiszen, ha a fennálló kondíciód súlyosabb (pl. Crohn betegség) vagy több tényezős, akkor ennyi idő alatt ezt felelőtlenség lenne megígérni, illetve bizonyos gyógyszerek (pl. protonpumpagátlók, hormonális fogamzásgátlók) szedése is visszafoghatja az eredményeket, egy esetleges antiobiotikum kúra pedig akár teljesen eredménytelenné teheti az erőfeszítéseket. A program valódi célja a tünetek mérséklése/minimalizálása, a számodra kritikus alapanyagok kiszűrése és a tested reakcióinak mélyebb megismerése. Az eredmények és az érezhető javulás egyes embereknél akár napok alatt jelentkezhet, míg másoknak csak néhány hét elteltével.

​Miért fontos az optimális bélflóra?

A mikrobiom állapota a test egészének működésére hatással van! Nem csak az emésztésben és a tápanyagok felszívódásában van szerepe, hanem az immunrendszer működésében, a hormonműködésben is és a testkompozcióhoz is jelentős köze van. Optimális mikrobiom nélkül nincs se egészség, se regeneráció, se zsírvesztés, se építkezés (új sejtek, izmok). Az emberi szervezetben MINDEN MINDENNEL összefüggésben van és kölcsönösen hatnak egymásra az egyes rendszerek!

Perjes Kinga l 8 hetes bélflóra regeneráló program

A program felépítése és mintaétrendje

Konkrét tényekkel és egy kis elmélettel kezdünk majd, de ez ne ijesszen meg! Utána következnek a gyakorlati tanácsok ételcsoportonként, azt követően pedig a mintaétrended táblázata, az ételopciók részletezése és az ajánlott ételkészítési alapelvek. Végül pedig hasznos tanácsokat, a gyakran felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszaimat olvashatod. Bízom benne, hogy mire a dokumentum végére érsz, világossá válik számodra, hogy min kellene változtatnod a bélflórád regenerációja és az emésztési problémáid mérséklése érdekében!

A 8 hetes bélflóra regeneráló program mintaétrendje az alacsony FODMAP étrendre épül. Az alacsony FODMAP étrend önmagában is képes a bélflóra regenerációjára, de ebben a programban én ezt extra tippekkel és trükkökkel egészítettem ki az egyensúly elérése és az emésztés optimalizálása érdekében.

Az alacsony FODMAP étrend egy ún. eliminációs eljáráson alapul, amikor egy időre kiiktatunk minden olyan alapanyagok és ételt, ami problémás lehet, közben megtámogatjuk a regenerációt és idővel lassan, fokozatosan, strukturáltan és meghatározott sorrendben visszavezetjük az elhagyott, kritikus alapanyagokat és ételeket. Legalábbis azokat, amik az egészséges életmód részei lehetnek. Általánosságban az alacsony FODMAP étrend 50-75%-kal csökkenti a tünetek súlyosságát, valamint elősegíti az életminőség javulását az étrend után, hosszabb távon is!

A módszerrel javíthatók olyan kondíciók tünetei és állapota, mint a különböző, krónikus emésztőrendszeri betegségek vagy felszívódási zavarok. Akár egyes intoleranciák mértéke is jelentősen gyengíthető (pl. laktózintolerancia vagy gluténérzékenység).

Ebben a 8 hetes programban az elimináció 6 hetet fog igénybe venni, ami közben megkezdődik a mikrobiom regenerációja, majd az utolsó 2 hétben a kedvező bélflóra kialakításán lesz a hangsúly egyes prebiotikus ételek visszavezetésének segítségével.

A 6 hetes elimináció alatt a mintaétrend CSAK alacsony FODMAP tartalmú ételeket tartalmaz. A programmal csak akkor lehet jelentős eredményt (állapotjavulást, tünetmentességet) elérni, ha az első 6 hét során semmiképpen, de ideális esetben a teljes 8 hét alatt nem csúsznak be csalóétkezések, amik a regenerációt felboríthatják! Tehát a program 100%-os követése alapfeltétele a pozitív változások észlelésének.

Az első néhány hétben elképzelhető, hogy le fog rólad menni néhány kiló a visszatartott víz és a salakanyagok kiürülése miatt (attól függően, hogy eddig mennyire ettél kedvezőtlenül), de nem a zsírvesztésen/fogyáson van a hangsúly ebben a programban! Éppen ezért mennyiségeket sem tartalmaz a mintaétrend, hiszen a szükséges mennyiségek személyre szabottak: függnek az életkortól, a nemtől, a magasságtól, a testsúlytól, a testkompozíciótól (zsír-izom aránytól), az aktivitástól, az egészségügyi állapottól, a korábbi étrendtől és még sorolhatnám. De adok tanácsokat, amik alapján a számodra szükséges mennyiségeket meg tudod majd határozni. Grammok méregetését a program nem igényli.

A program és a mintaétrend megalkotásakor egészségügyi szempontokat is figyelembe vettem, így előfordul, hogy egy alapanyag alacsony FODMAP tartalmú, ám mégis a kerülendő alapanyagok listájába került, mert nem járul hozzá az általános egészségi állapot javításához! A program elsősorban proaktív, így arról fog szólni, hogy mit egyél és mit csinálj, ahelyett, hogy arra fókuszálna, hogy mit NE!

A programnak és a regeneráció megvalósulásának szerves részét képezik az egyszerre pre- és probiotikus hatású Herbaferm cseppek, amikről itt tudsz bővebben olvasni.

Ha esetedben emésztési/felszívódási panaszok és/vagy intoleranciák nem állnak fent, vagy „csak” időszakosan jelentkeznek, akkor nem ajánlott ezt a programot követni VAGY csak a program második részét (az utolsó 2 hetet) követni néhány héten át.

A programhoz tartozik egy zárt, Facebook csoport, ahol megoszthatod a tapasztalataidat a többi résztvevővel és segíthetitek egymást. A csoportnak a 8 hét lejárta után is tagja maradhatsz!

A programot dietetikus kolléganőm, Heckenberger-Nagy Evelyn finomhangolta és lektorálta.

​A bélflóra regeneráló programot

egy 46 oldalas nyomtatható, PDF formátumú e-book tartalmazza, ami a vásárlás és letöltés után örökké a tied marad.

Az e-book bármilyen, erre alkalmas eszközről megnyitható (okostelefon, tablet, laptop, stb.) és akár nyomtatható is.

​A program nem helyettesíti a rendszeres orvosi kontrollt és nem írja felül az orvos utasításait. A programban leírtak csak saját felelősségre alkalmazhatók! A program nem alkalmas hisztamin intolerancia fennállása esetén!

Ha nem vagy biztos benne, hogy a program alkalmas-e számodra, akkor írj az info@perjeskinga.com e-mail címre!

A program ára: 49.99 GBP

(kb. 22.500Ft az aktuális napi árfolyamtól függően)

FONTOS: A vásárlás után három emailt kapsz a SendOwl rendszertől. Az egyikben lesz egy link, amire kattintva le tudod tölteni az e-bookot PDF formátumban. Az e-bookon rajta lesznek a vásárlási adataid vízjelként a másolásvédelem érdekében! Ha nem érkeznek meg az e-mailek, akkor csekkold a spam mappát is!

KÁRTYÁS FIZETÉSI LEHETŐSÉG, NEMZETKÖZI ÁTUTALÁS (PayPal helyett):
Név: Kinga Nutrition and Lifestyle Ltd.
Cím: Suite G1, Paddock Business Centre, 2 Paddock Road, Skelmersdale, Lancashire, United Kingdom, WN8 9PL
​SORT CODE: 30-91-91
ACCOUNT NUMBER: 29997060
IBAN: GB82LOYD30919129997060
BIC: LOYDGB21456
A bank neve: LLOYDS BANK
A bank címe: 12 Sydenham Rd, London SE26 5QD, UK

Kérlek, hogy a „Veggie Month” jeligét és az utalási nevet mindenképpen írd meg az info@perjeskinga.com e-mail címre, ha nemzetközi utalással fizetsz! Az utalás közleményében megadott információkat NEM látom!

Az összeget kizárólag angol fontban fogadom el, így nemzetközi utalás esetén a GBP-t kell választanod a pénznemnél! Nemzetközi utalás esetén 4-5 munkanapos átfutási idő is lehet, mire az átutalás beérkezik hozzám, a számlát és a letöltési linket, csak a beérkezés után tudom kiküldeni.

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó l 8 hetes bélflóra regeneráló program
Perjes Kinga l 8 hetes bélflóra regeneráló program

Kérdésed maradt a programmal kapcsolatban?

Kérdésed maradt a programmal kapcsolatban?

Írd meg nekem! Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.