Babaprojekt 30 felett?

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Babaprojekt 30 felett?

🤰🏻 Manapság egyre többen szeretnének/terveznek babát 30 éves koruk után vagy akár a 40-es éveik elején. Általánosságban minél később tervezel teherbe esni, annál hosszabb lehet a babaprojekt („próbálkozás”) időszaka, annál kisebb a természetes úton való teherbeesés esélye és annál kockázatosabb a várandósság a mama és a baba számára is. Azonban nem kell, hogy ez feltétlenül így legyen! ⬇️

🙈 A kor előrehaladtával a petefészkek is öregszenek, idővel pedig kimerülnek és bekövetkezik a menopauza. A menopauza bekövetkezése nem jósolható meg előre és teljesen egyéni tényezők függvénye. A petefészkek és a petesejtek öregedésének lassítása egyre inkább kutatott területté vált napjainkban. Ugyan a kutatások jelentős része még csak állatkísérlet, de ezekből is releváns következtetéseket tudunk levonni 👩🏻

🍴 Az ultrafeldolgozott ételek kerülésére épülő, változatos és színes étrend, az aktív (de nem túlhajszolt) életmód és a megfelelő regeneráció (alvás, pihenés, stresszmenedzsment) MELLETT az alábbi antioxidáns tápanyagok segítenek megvédeni a sejteket az oxidatív stressz DNS-károsító hatásaitól 🧬

💊 A C, D és E vitaminok létfontosságú mikronutriensek. Számos állatkísérlet bizonyítja ezeknek az antioxidánsoknak a pozitív hatását a petefészek állapotára és a petesejtek minőségére is. D vitamint pedig mindenkinek, minden életkorban szükséges pótolnia, évszaktól függetlenül! A hiánya napjaink egyik leggyakoribb betegsége és rengeteg negatív egészségügyi tünet okozója!

💊 Az NAC (N-acetil-cisztein) egy aminosav, ami segíti a petesejtek és később az embrió fejlődését, emellett pedig a méhnyaknyákra is pozitív hatással van, ami a termékenység egyik jelzője azoknál, akik a Termékenységtudat módszert alkalmazzák a teherbeesés elősegítésére.

💊 A kurkumin a kurkuma fűszernek a kivonata. Piperinnel (fekete bors kivonattal) kombinálva fejti ki leginkább a hatását. Segít a petefészkek vérellátásának növelésében, ezáltal a sejtek egészségének javításában.

💊 A CoQ10 (Q10 koenzim) támogatja a mitokondriumokat (energiatermelő sejteket) és segít visszaállítani azok funkcióját, ami az öregedéssel romlik.

💊 A kvercetin egy polifenol vegyület, azon belül is a flavonoidokhoz tartozik. Sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható, főleg az élénkebb színűekben és a teacserjéből készített teákban is, pl. zöld/fekete/fehér tea. Segít a petefészkek kimerülésének lassításában.

💁🏻‍♀️ Az, hogy ezekből szükséges-e kiegészítés vagy elég az étrendi bevitel, az az egyén étrendjétől és állapotától függ, ahogyan az optimális adagolás is! Mivel ezek nem személyre szabott tanácsok, ezért előfordulhat, hogy a megoldás teljesen máshol keresendő! 🤔 Bármilyen táplálékkiegészítő alkalmazása előtt kérd ki szakember véleményét! 👩🏻‍⚕️

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.