Az vagy, amit megeszel

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

Az vagy, amit megeszel

A tested csak azokból a tápanyagokból tud építkezni, amiket beviszel. Így különösen igaz az a mondás, hogy „az vagy, amit megeszel”.

Ha adalékanyagokkal teli gyorsételeken élsz, akkor ne várd el, hogy jól érezd magad a testedben! Ha viszont minél kevésbé feldolgozott és változatos összetevőkből áll a táplálkozásod, akkor az optimális testműködés és egészség mellett kívülről is ragyogni fogsz. A bőrödre, a hajadra, a közérzetedre mind-mind hatással van az ételeid minősége.

A testedben lévő sejtek élettartama fajtától és funkciótól függően különböző. Egyes sejtjeid (pl. a belekben lévő hámsejtek) néhány óránként megújulnak, viszont vannak olyanok is (pl. idegsejtek), amiknek az életkora a test életkorával megegyező. Általánosságban azonban elmondható, hogy 21 nap alatt majdnem minden sejted megújul, regenerálódik.

Ezért kell türelmesnek lenned az egészséges életmód elkezdését követően! Nem lesz 1 héten belül látható eredmény, mint amit magazinokban olvasható „1 hét alatt 3 kiló mínusz” diéták ígérnek. Az egészséges életmód nem diéta, nem kúra, hanem egy hosszútávon tartható rendszer.  Így elkerülheted a jójó-effektust és a hiánybetegségeket, valamint minimalizálhatod az izomvesztést. Egy életmód esetében nem tudod 1 hét után eldönteni, hogy ez jó lesz-e neked, hiszen ez egy egész életre szól. Minimum 21 nap (3 hét) mire változást látsz. Onnantól tudhatod, hogy tényleg nagyrészt csak a bevitt, megfelelő, minőségi tápanyagokból épül fel a tested. És utána már nem fogsz visszafordulni, hidd el!

Ugyanennyi idő kell ahhoz, hogy kialakíts új szokásokat az életedben. Az első napokban, hetekben még biztosan szokatlan és macerás lesz… lehet, hogy nyűgnek is fogod érezni a nagyobb változtatásokat. De megéri türelmesnek lenni!

Hihetetlen, de a táplálkozás a hangulatodra, közérzetedre is hatással van!

Észre fogod venni, hogyha egészségesen étkezel, akkor pozitívabbak gondolkodsz, optimistán állsz a problémákhoz és szinte garantált a folyamatos jó közérzet.

Sokszor hallom, hogy az egészséges életmód drága. Lehet, hogy egy picivel drágább (bár ebben sem vagyok biztos), de ha figyelembe veszed, hogy mennyi kozmetikumot kidobhatsz, amiért elmúlnak a bőrproblémáid, és gyógyszerre sem kell költened, hiszen alig leszel beteg, akkor már jelentősen fordul a mérleg. De ehhez hosszú távon kell gondolkozni, amire sajnos az emberek nagy része képtelen: azonnali eredményeket akarnak, most azonnal, türelmetlenül. Ne tartozz közéjük!

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.