A zöld tea kivonat hatásai

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

A zöld tea kivonat hatásai

🤔 Vajon hogyan befolyásolja a zöld tea kivonat tartalmú táplálékkiegészítő szedése a testsúlyt? Egy 2020-as metaanalízis pont ezt a kérdést vizsgálta és érdekes felismerésre jutottak a kutatók! 🤓 (PMID: 32372444)

💁🏻‍♀️ A fent említett kutatásban napi 300-1500mg zöld tea tartalmú táplálékkiegészítőket használtak. A 12 hét alatt átlagosan 2kg súlycsökkenés történt (más étrendi vagy életmódbeli intervenció nem történt), az optimális napi dózist pedig 500mg-ban határozták meg.

🤷🏻‍♀️ De minek köszönhető ez az eredmény? A zöld teában megtalálható egy antioxidáns-hatású, EGCG nevű hatóanyag, ami képes növelni a nap során felhasznált (elégetett) energiamennyiséget, csökkenteni az elfogyasztott zsírsavak és szénhidrátok felszívódását, csökkenteni az étvágyat, növelni a zsírmobilizációt és akadályozni az új zsírsejtek kialakulását. Így nem véletlen, hogy jelentős elhízás-ellenes hatást tulajdonítanak ennek a csodahatóanyagnak!

💊 Az általam ajánlott zöld tea kapszula: https://paleocentrum.hu/spd/5999887108211/Tenmag-EGCG-Forte-350mg-Zold-tea-kivonat-60-kapszu (10% kedvezmény a KINGA10 kóddal)

🍵 A fentiek mellett az EGCG-nek jelentős pozitív hatásai vannak a szív- és érrendszerre, valamint az idegrendszerre is, illetve rákellenes és májvédő hatást is tulajdonítanak neki.

❗️Fontos: A zöld tea tartalmú táplálékkiegészítő szedése a minimális koffein- és stimulánstartalma miatt számos egészségügyi kondíció esetén nem ajánlott. Bármilyen egészségügyi kondíció (főleg hormonegyensúlytalanság) fennállása esetén kérd ki az orvosod vagy egy szakértő véleményét!

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás,
személyre szabott táplálékkiegészítő ajánlással:

Zöld tea
Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.