A stagnálás okai

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

A stagnálás okai

stagnálás az, amikor legalább 2 egybefüggő héten át nem történik változás se a testsúlyodban, se a körméretekben, se a tükörképedben, miközben még szeretnél változni és (szerinted) meg is teszel érte mindent.

A stagnálás 4 oka, ha zsírvesztés a cél:

1. Nem jó az étrended! 🍽

Ja, hogy te ezzel fogytál le 20kg-t, tehát biztosan jó?” Amivel 100kg-ból 80kg-ra le lehet fogyni, az valószínűleg már nem lesz jó 70kg esetén!

A barátnőd, a szomszéd néni vagy a magazinban látott fitneszmodell is ugyanezt csinálja?” Tegyük fel, hogy tényleg így van (bár 80%-ban nincs így), de az akkor sem lesz a SZÁMODRA megfelelő étrend. Még ha egypetéjű ikrek vagytok, akkor is különböző lesz a napirendetek, az aktivitásotok és az ízlésetek. Több száz egyéb szempontról nem is beszélve.

Azt mondták, hogy ez a legjobb módszer? Áháá, hát persze. Csak nem el akarnak neked adni valamit??” 🤔 Ne dőlj be a marketing bullshiteknek! Nincs általános érvényű, mindenkire érvényes legjobb módszer!

2. Jó az étrended, de nem tartod be! 🍪

Csak egy kis keksz a tea mellé? Meg a gyerek maradék szendvicse? Meg útközben egy smoothie, aztán egy cappuccino? Hiszen az utóbbiak csak italok, nem ételek, igaz? Meg hétvégén volt egy vendégség is, ott csak nem mondhatsz nemet? És mivel nyár van, ezért kell a hűsítés, egy gombóc fagyin nem múlik semmi?

Gondold át, hogy TÉNYLEG betartod-e. Heti 2-3 apró csúsztatás vagy egy csalónap esetén akár nullázhatod is az egész hét eredményét és erőfeszítéseit… Megéri?!

3. Nem csinálod elég régóta! 🗓

Már 3 napja betartod az étrendet, de még mindig nem történt semmi?” Nos, ez nem stagnálás, hanem TÜRELMETLENKEDÉS! A stagnálás az, amikor megáll a zsírvesztés és 2 egybefüggő héten keresztül nem történik semmi. 1 hét még nem releváns, hiszen pl. nők esetében a menstruációs ciklus tud átmeneti súlyingadozást okozni a vízvisszatartás miatt, illetve egy stresszesebb hét vagy pár nap nem alvás is hasonló következményekkel járhat.

4. Korábban koplaltál! 🥦

Ha egy jó étrend elkezdése előtt koplaltál (alapanyagcsere alatt ettél), akkor bármilyen jó lehet az étrend, sokkal LASSABBAN fog elindulni a zsírvesztés. Idő kell, mire helyreáll az anyagcseréd. Igazából meg van ennek is a biológiai-kémiai oka (metabolikus adaptáció), de ha butaságot csináltál, akkor annak a visszafordításához bizony most több türelem kell!

Nincs több ok, ennyi 🤷🏻‍♀️ Ezek között meg kell találnod, hogy melyik érvényes rád, ha megállt a zsírvesztés! Ha szerinted egyik sem, akkor valószínűleg az 1. lesz az!

👩🏻‍🏫 Azért írom le ezeket, mert szeretném, ha nem lennél félrevezetve és nem húznád az időt azzal, hogy áltatod magad, hogy jó lesz neked az a sablondiéta, amit a neten találtál, illetve nem csapnád be magad azzal, hogy betartod az étrendedet, amikor nem is és nem türelmetlenkednél 3 napos brutálisan látványos eredményeket várva. A csodához idő kell! De abszolút lehetséges! 🙌

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.