A sikeres zsírvesztés legfontosabb összetevői

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

A sikeres zsírvesztés legfontosabb összetevői

⚖️ A fogyásnak rengeteg módja van. Sokszáz úton-módon elérhető, hogy a mérlegen lévő szám csökkenjen 📉 Ennek fő eleme a kalóriadeficit, vagyis az, hogy kevesebb energiát (kalóriát) vigyél be, mint amennyit felhasználsz ♨️

🔃 Itt az input és az output is többtényezős, ezért van az, hogy sokféle diéta és módszer létezik és mindegyik más-más módon közelíti meg a kérdést (számolással, eliminációval, étkezési ablakkal, éhségmenedzsmenttel, edzésprogrammal…). De a lényeg mindig ugyanaz: a negatív energiaegyensúly 👩🏻‍🏫 De ez csak a sztori egyik része! 🙈

💁🏻‍♀️ A testsúly (vagyis a mérlegen lévő szám) csökkenése nem feltétlenül zsírvesztést jelent. Jelenthet izomvesztést, vízvesztést, salakanyag ürítést… Márpedig a cél, ami a testkompozíció javításával jár, az a zsírfelesleg leadása 👉 Emiatt fontos olyan módszert választani, ami az izomtömeg megőrzésére is irányul. Ebben (is) segít az emelt fehérjebevitel és az erősítő (konditermi, súlyzós, sajáttestsúlyos) edzések 🏋🏻‍♀️ És az alapanyagcsere növelésében is segítenek, ami további pluszpont 🔝

➡️ A másik nehézség az, hogy a zsírvesztő étrendek (diéták) gyakran rendkívül kellemetlenek, hiszen sokszor állandó éhséggel járnak 😵 Ezt érdemes elkerülni, hogyha hosszabb távon szeretnéd tartani az étrendet (és nem jójózni fel-le, állandó ördögi körbe kerülve és vacakul érezni magad közben). A mennyiségi zöldségfogyasztás (rostok + volumen) és az emelt fehérjebevitel segítenek a hosszantartó jóllakottság elérésében, a minőségi alvás pedig az éhség csökkentésében és a megfelelő regenerációban játszik szerepet.

⏳ A siker érdekében az is fontos, hogy a zsírvesztés üteme ne legyen túl gyors, ehhez kell a türelem és az, hogy az étrend által kreált kalóriadeficit mértéke ne legyen túl nagy. Utóbbi miatt érdemes inkább a napi aktivitást növelni (ideálisan 7500-8000 lépés/nap vagy ennek megfelelő biciklizés, kertészkedés, tánc, takarítás, stb.) az étrendi bevitel folyamatos csökkentése helyett.

➕ Mivel a valódi zsírvesztés üteme nem túl gyors (átlagosan 0,5kg/hét, ez lehet több/kevesebb is, illetve kisebb stagnálások is előfordulhatnak), ezért bíznod kell a folyamatban és az általad választott módszerben, valamint konzisztensen betartani a szükséges lépéseket, ugyanis a folyamatos megszakítás és újrakezdés konkrétan lenullázhatja az eredményeket❗️

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.