A kékfény hatásai

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

A kékfény hatásai

📲 Szinte mindenki tisztában van vele, hogy az elektronikus készülékek által kibocsátott kékfény akadályozza a melatonintermelést, így a lefekvés előtti órákban megzavarhatja az alvásciklust és felboríthatja a bioritmust, aminek számos negatív következménye lehet mind egészségügyileg, mind a testformálással kapcsolatos célok elérésében.

🤳De azt kevesen tudják, hogy a Northwestern University kutatása szerint a kékfény az esti órákban hozzájárul az inzulinrezisztencia (IR) kialakulásához, ami nem csak a zsírvesztést akadályozza és rontja a szénhidrátanyagcsere állapotát, de sajnos a 2-es típusú cukorbetegség előszobája 😱

💻 Ha nem bírod ki, hogy alvás előtt még az e-maileket vagy valamelyik közösségi média felületet böngészd, akkor érdemes bekapcsolni a kütyüdön a kékfényszűrőt (ettől enyhén sárgás lesz a képernyő) vagy kékfény-blokkoló (sárga vagy piros lencséjű) szemüveget viselni vagy jelentősen megemelni a lutein beviteledet! 🔝

💎 Kékfény blokkoló programokból én ezt használtam régebben: https://justgetflux.com/ (ez ingyenes), de egy ideje inkább az IRIS alkalmazásra váltottam: https://iristech.co/abc/Kinga , mert ez a többi szoftverrel ellentétben nem csak a kékfényt blokkolja és a monitor színét és fényerejét változtatja a napszaknak megfelelően, hanem a szem számára láthatatlan (de tudat alatt érzékelhető) pulzálást is kiküszöböli, ezáltal csökkenti a fejfájást, a migrént, a szemfájdalmat, a látásromlást, a szemszárazságot és az alvásproblémákat (a fenti linken 7 napos, ingyenes próbaidőszak, majd 10% kedvezmény) 👌 VAGY szerezz be kékfényblokkoló monitorszemüveget! 👓 Ezek felszínére van vákuumgőzölve egy olyan frekvenciaszűrő antireflex réteg, ami valóban hatékonyan minimalizálja a kékfény melatonincsökkentő hatását. Csak azoknak nem ajánlott a kékfényblokkoló szemüveg, akiknek muszáj éjszaka ébernek maradniuk. Szinte minden neves lencsegyártó cég palettájából rendelhető ilyen, akár dioptria mentesen is ✅

🍅🍃🍳 A lutein egy antioxidáns, ami elsősorban a paradicsomban, a hőkezelt spenótban és a tojássárgájában található meg, de a táplálkozással elég nehéz bevinni az elegendő mennyiséget, ami megvédi a szemet a kék fénytől 👁👁 Ebben a termékben jelentős mennyiségben van lutein: https://nutribalance.hu/termek/yiya-astaxanthin-zeaxantin-lutein-likopin-karotinoid-komplex/?ref=944

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.