A gumiszalag teória

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

A gumiszalag teória

🤔 Képzeld el, hogy egy szobában állsz, az egyik falnak támaszkodva. A szemközti falon függ egy kép. A képen te vagy, az álomalakod elérése utáni állapotban. Legyen az akár fogyás, akár szálkás és tónusos izomzat, akár izomtömeg növekedés. Mindenkinek van magáról egy álomképe, egy elérendő célja 👙

👣 Minden egyes lépéssel, amit a jelenlegi állapotodtól a szemközti falon függő kép felé teszel, egyre közelebb leszel a célod eléréséhez.

🤷‍♀️ Viszont a derekadon egy gumiszalag van, ami a mögötted lévő falhoz van rögzítve, ahonnan indultál.

💁‍♀️ Elkezdesz közelíteni a célod felé. Az első lépések még nagyon könnyűek, alig van ellenállás. Mintha a legkisebb erőfeszítéssel is lenne előrelépés, változás.

😐 De minden lépéssel a gumiszalag egyre feszesebb lesz, egyre nehezebben nyújtható. Egyre inkább érzed, hogy húzna vissza a fal felé. Nem feltétlenül a kezdeti állapotba, de egy kellemesen tartható feszülésig. Oda, ahol még nem kell erőbedobás és elég csak egy minimális erőfeszítés. Hiszen az kényelmes.

✅ Ha kitartó vagy, erős és türelmes, akkor simán el tudsz jutni a szemközti falig is, hiszen nem lehetetlen, de egyre nehezebb.

​Ugyanez történik alakformálásnál is!

👉 Nagy túlsúly esetén még röppennek le a kilók néhány apró változtatástól, aztán egyre többet kell beleadnod és egyre nehezebb lesz. Lehet, hogy az elején 3 hónap alatt fogytál 15kg-t, de a következő 3 hónap alatt már csak 10-et fogsz, aztán a következő negyedévben még kevesebbet. Az utolsó néhány kiló a legnehezebb. Akkor úgy érzed, hogy minden apró „csalás” visszahúz és a tested is inkább visszavágyik a szoba közepe felé, vagyis egy kellemesen tartható, 5-10kg-os felesleggel rendelkező állapotba.

A tested nem szeretne teljesen zsírmentes lenni!

🙅‍♀️ Ami neked álomkép, az számára veszélyes zóna, hiszen minimális a vésztartalék, így minimális a túlélési esély egy váratlan ínséges időszak esetén. A tested mindenre fel szeretne készülni.

☝️ Sokszor kérdezitek, hogy mi történik, ha elértétek az álom testképet? Szerinted mi történik?! Ha nem tartod feszesen a gumiszalagot (étrendet, edzéstervet, életmódot), akkor bizony a gumiszalag visszaránt. Jobb esetben csak félútig, rosszabb esetben a falig. Nagy feszülésből a legkönnyebb visszacsapódni a kezdetekhez.

❗️Ha olyan módszerre vágysz, ami állandó ütemű eredményt hoz, akkor nem vagy tisztában a realitásokkal. Lelassult a fogyás? Szuper, hiszen ezek szerint már közelebb vagy a célodhoz! Emiatt nem kell csalódottnak lenned, a tested így működik! Vagy csak ideje változtatni és kicsivel többet beleadni, mint eddig!

😉 Egyébként a gumiszalag szuper eszköz otthoni edzéshez! 💪 Otthoni edzésvideók, amik között vannak gumiszalagos edzések is: www.beyondthemotion.com ✔️

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.