30 elfoglaltság a #stayhome mozgalom idejére

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

30 elfoglaltság a #stayhome mozgalom idejére

Hacsak nem rejtőztél eddig egy barlangban (ha mégis, akkor maradj is ott!), akkor biztosan hallottál a koronavírusról. Nem célom a pánikkeltés, se a tények ismertetése, hiszen már a csapból is ez folyik… De az emberek többsége – hacsak nem élelmiszeripari vagy egészségügyi dolgozó, – a négy fal közé kényszerül a nap jelentős részében saját maga és mások biztonsága érdekében

Az emberek egy részét, az introvertáltakat nem viseli meg annyira az izoláció, de az extrovertáltaknak komoly nehézséget, magányt és akár depressziót okozhat. Én az előbbi csoportba tartozom, így semmi bajom nincs az egyedülléttel, a programmentességgel és az itthon tartózkodással sem, de tudom, hogy nem mindenki van így ezzel. 

30 tipp, hogy ne készülj ki az otthonléttől:

 1. Olvass, olvass, olvass! Készülök nektek szakmai könyvajánlóval a napokban! Addig is ajánlom a saját e-bookjaimat, amiket itt találsz meg: www.perjeskinga.com/ebook 
 2. Készíts playlistet a kedvenc, VIDÁM zenéidből vagy csekkold a mi utazós playlistünket Spotify-on KingaSasaUtazik néven: https://open.spotify.com/playlist/53YH4tw9udf4I51ZhTfTOt?si=YYt6Md_mS_ypu49BLZFA1A
 3. Nézz sorozatot! Az én kedvenceim: Outlander, Suits, Időbevándorlók, When Calls The Heart, Virgin River, Downton Abbey, Agymenők, High Seas, Cook of Castamar, The English Game, Lidia Poet, Emily in Paris
 4. Nézz filmeket! Te is gyűjtöd imdb watchlist-en, hogy miket akarsz megnézni, ha majd időd lesz rá? Na most aztán van időd!
 5. Írj könyvet, novellát, verset, fess vagy rajzolj! A lényeg a kreativitás!
 6. Társasozz, kártyázz a családoddal/pároddal vagy rakjatok ki egy puzzlet!
 7. Tanulj meg sütni/főzni vagy egyszerűen csak szánj rá több időt, mint eddig! Itt az ideje, hogy az időigényesebb recepteket is kipróbáld!
 8. Kezdj el naplót írni vagy indíts egy BulletJournal-t!
 9. Jógázz! Ez tipikusan egy olyan mozgásforma, amihez nem kell eszköz egy matracon kívül és rendkívül helytakarékos. 15 jóga videómat megtalálod a www.beyondthemotion.com platformon (7db BubbleButtYoga videó + 8db YogaWorkout)
 10. Vesd bele magad egy új hobbiba!
 11. Tanulj/gyakorolj egy idegen nyelvet!
 12. Szelektálj, rakj rendet és takaríts! Itt az ideje a Marie Kondo módszernek! Nem hallottál még róla? Ajánlom a Tiszta öröm című könyvet!
 13. Ha nagyon unatkozol vagy egy minimális OCD hajlam van benned, ahogy bennem is, akkor rendezd a könyveidet növekvő sorrendbe, a ruhákat pedig színsorrendbe! El sem hinnéd, hogy mennyire kielégítő látvány lesz utána!
 14. Ne csak a lakásban rakj rendet, hanem a laptopodon és a mobilodon lévő képeket, fájlokat is rendszerezd!
 15. Készítsd egy motivációs táblát, ami segít a céljaid megvalósításában!
 16. Vegyél egy meleg, habos fürdőt! Most van idő a gyertyagyújtásra is, hajpakolásra és arcmaszkra is!
 17. Meditálj! Ehhez az alvásról szóló e-bookomban találsz hozzá részletes segítséget és tippeket: www.perjeskinga.com/ebook 
 18. Skypeolj/Zoomolj a barátaiddal és a távol élő rokonnal! A stayhome mozgalom nem ok arra, hogy teljesen megszakadjon a kapcsolat a számodra fontos emberekkel!
 19. Minden nap írj le 3 dolgot, amiért hálás vagy!
 20. Edz otthon! A konditermek bezárása nem jelenti azt, hogy mostantól tespedés van! A www.beyondthemotion.com platformon már közel 800 videó közül válogathatsz, amik nagy részéhez semmilyen eszközre nincs szükséged, de ha vannak otthon eszközeid (kézi súlyzó, step pad, gumiszalag, stb.), akkor azokhoz is találsz videókat!
 21. Nézd a világot bentről! Menj ki a kertbe, az erkélyre vagy ezek hiányában állj ki a nyitott ablakba és szemléld az embereket, autókat… Unalmasnak hangzik, de nem is hinnéd, mennyire relaxáló tud lenni!
 22. Táncolj! Kapcsolj be egy zenét és kezdj el mozogni rá!
 23. Tervezd meg a következő utazásodat! Nem kell hozzá lefoglalni semmit, de a tervezést miért ne kezdhetnéd el már most?
 24. Nézz inspiráló TED-talk videókat: https://www.ted.com/ (Nagyon sokhoz van magyar felirat is)
 25. Javítsd meg, ami elromlott otthon és már halogatod egy ideje!
 26. Hallgass podcastot! Főzés és rendrakás közben szuper multitasking kombó!
 27. Szánj időt az alvásra! Eddig nem jött össze a napi 7-8 óra a munka miatt? Most már nincs kifogás! Valami még mindig nem stimmel? Csekkold az alábbi e-bookomat esti biohacking tippekkel és alvásoptimalizáló trükkökkel: www.perjeskinga.com/ebook
 28. Nézd vissza a múltbeli fotókat és nosztalgiázz! Akár a gyerekkorodról, akár a legutóbbi nyaralásról, akár az esküvődről.
 29. Kezdj el egy kihívást! Sminkmentesség? Koffeinmentesség? Napi 1 perc plank? Lehet bármi!
 30. Lassíts és használd ki, hogy megszabadulsz a káoszos-rohanós mindennapoktól egy időre! lehet, hogy pont erre volt szükséged, csak nem vetted észre!
tina-dawson-81ngfbvfa-g-unsplash_orig
Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.