20 dolog, amit tehetsz a környezetért

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

20 dolog, amit tehetsz a környezetért

Abban mindenki egyetért, hogy a környezetünk fontos, hiszen abban élünk. Azt viszont már kevésbé tudatosítjuk magunkban, hogy mindennapi szokásaink által egyszerű emberként is sokat tehetünk a Földünk megóvásáért, a klímaváltozás ellen! 🌏

1. Vásárolj kevesebbet!
2. Az élelmiszereket lehetőség szerint helyi termelőktől vásárold! Ennek hiányában magyar terméket válassz a szupermarketekben, ne importált árut!
3. Kerüld az egyszerhasználatos műanyagokat! Nem a szívószálakon múlik a Föld állapota, de sok kicsi sokra megy! Ugyanúgy fontos figyelni a fülpálcikákra, a műanyag palackokra, a bevásárlószatyrokra, a fogkefékre, a celofánra és a vásárolt termékek csomagolására is!
4. Gyűjtsd szelektíven a hulladékot: a komposztálható ételmaradékokat, a papírt, a műanyagot, a fémet, az elemet és a tönkrement háztartási eszközöket is!
5. Törekedj a ZeroWaste életmódra! Csatlakozz ilyen csoportokhoz Facebookon vagy keress videókat erről YouTube-on!
6. Készítsd magadnak a tisztítószereket és a kozmetikumokat (amit lehet)!
7. Egyél kevesebb húst! Legalább heti egyszer tarts húsmentes napot (pl. húsmentes hétfő), de inkább többször! Ha nincsenek ötleteid a húsmentes sütés-főzéshez, akkor csekkold a VeggieMonth programomat!
8. Használj tömegközlekedést, sétálj és biciklizz gyakrabban!
9. Lift és mozgólépcső helyett válaszd a hagyományos lépcsőt!
10. Használj energiatakarékos izzókat!
11. Ha szemetet látsz az utcán vagy a természetben, akkor vedd fel és dobd ki!
12. Ne halmozz tárgyakat, inkább kérj kölcsön, ha valamire csak átmenetileg van szükséged!
13. Amire nincs szükséged, azt add oda rászorulóknak!
14. Használt vagy fenntartható gyártási technológiával készült ruhát vásárolj az új helyett!
15. Ásványvíz helyett forrásvizet, csapra szerelhető vízszűrővel vagy vízszűrő kancsóval tisztított csapvizet fogyassz! Eldobható palackok helyett legyen egy vagy több újratölthető kulacsod!
16. Kerüld a pálmaolaj tartalmú termékeket! Pálmaolaj lehet a csokifélékben, az édességekben (pl. Nutella), a kekszekben, a péksüteményekben (pl. croassaint), a müzliszeletekben, a szószokban, a leveskockákban, a mélyhűtött tésztákban (pl. pizza, levelestészta) és gyakorlatilag mindenben, amihez növényi olaj szükséges. Csekkold a kozmetikumaidat is!
17. Használj természetes anyagú és természetes összetételű termékeket!
18. Ne pazarold a vizet! Fürdőkádban fürdés helyett zuhanyozz! Zárd el a csapot szappanozás, fogmosás közben!
19. A számlák és csekkek befizetését, valamint az ügyintézést végezd online!
​20. Taníts meg másokat is tudatosan élni!

Környezetvédelem
Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.