12 dolog, amiben az egészséges életmód követői mások

Perjes Kinga l Táplálkozási tanácsadó A sikeres életmódváltás itt kezdődik!

12 dolog, amiben az egészséges életmód követői mások

Az egészséges életmód követői nem jobb emberek, mint a többiek. Egyszerűen csak mások a prioritásaik, más az életmódjuk, a táplálkozásuk és más dolgokkal töltik a szabadidejüket. Az alábbi pontokban leírt tulajdonságok ezekből a különbségekből adódnak.

1. Az egészséges életmód követői immunisak a trendekre, a divatdiétákra és a legújabb fogyibogyókra, hiszen tudják, hogy ez mind csak marketing! Ők inkább csak nevetnek egyet ezek hallatán, majd folytatják tovább a valóban egészséges és hosszú távon is tartható életmódjukat.

2. Az egészséges életmód követői arra is figyelnek, hogy internacionális multicégek messziről érkező, éretlenül leszedett, vegyszerrel teli termékeinek megvásárlása helyett helyi termelőket és hazai kisvállalkozásokat támogassanak.

3. Az egészséges életmód követői ismerik a testüket, a testük működését és annak igényeit, így kisebb problémák, megfázás vagy fejfájás esetén nem szükséges azonnal orvoshoz fordulniuk, hiszen pontosan tudják, hogy mit tegyenek, hogyan orvosolják természetes módszerekkel ők maguk az apróbb gondokat.

4. Az egészséges életmód követői tudják, hogy az egészség és a fittség a konyhában kezdődik, így nem sajnálják maguktól a konyhában töltött időt.

5. Az egészséges életmód követői befektetésként látják a minőségi ételekre és a táplálékkiegészítőkre költött pénzt. Befektetésként a saját egészségükbe. Inkább most költenek erre, mint később gyógyszerekre és kezelésekre.

​6. Az egészséges életmód követői tudatosan vásárolnak élelmiszereket. Nem ár vagy csomagolás alapján választják ki a megfelelő terméket, hanem összetevők és minőség alapján. Mindig megnézik a címkén az összetevőket, a származási helyet és figyelnek rá, hogy kerüljék az adalékanyagokat, a hozzáadott cukrot, a „rossz” zsírokat és az ultrafeldolgozott összetevőket.

farhad-ibrahimzade-R_yAaSbDazQ-unsplash

7. Az egészséges életmód követői jelentős részben olyan ételeket fogyasztanak, melyeket nagyszüleink is felismertek volna: zöldségek, gyümölcsök, algák, csírák, gabonák, hüvelyesek, magvak, tojás, sovány húsok, halak és tenger gyümölcsei. Igyekeznek kerülni minden ultrafeldolgozott és gyors éttermi ételt.

8. Az egészséges életmód követői törekednek arra, hogy minden ételt alapanyagokból készítsenek el, így pontosan tudják, hogy mi, miből mennyi és milyen minőségben kerül a testükbe. Tudják, hogy a testüket táplálni kell, nem jutalmazni.

9. Az egészséges életmód követői hallgatnak a testükre. Meg tudják különböztetni, hogy valóban éhesek-e vagy csak unatkoznak. Valóban éhesek-e vagy csak a szemük kívánja az ételt. Valóban éhesek-e vagy csak a cukor iránti függőség miatt vágyakoznak az adott étel után.

10. Az egészséges életmód követői nem koplalnak, de nem is tömik tele magukat. Tudják, hogy mennyi energiára és milyen tápanyagokra van szüksége a testüknek az optimális működéshez és az egészség fenntartásához és ezt meg is adják neki.

11. Az egészséges életmód követői tisztában vannak vele, ha valamilyen ételallergiában vagy ételintoleranciában szenvednek és ennek megfelelően tudatosan kerülik a számukra kritikus összetevőket. Nem adnak szándékosan olyat a testüknek, ami kárt okoz benne és akadályozza az optimális működését, csak azért mert esetleg az adott összetevő „finom”.

12. Az egészséges életmód követői törekednek arra, hogy rokonaiknak, barátaiknak, szeretteiknek is átadják ezt az életmódot, hogy ők is hosszabb ideig és egészségesen élhessenek.

Egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadás:

pablo-merchan-montes-Orz90t6o0e4-unsplash

A cikkhez az ihletet a butternutrition.com oldal adta.

Perjes Kinga l Cikkek
„Segítek az embereknek, hogy a táplálkozásuk és néhány életmódbeli tényező optimalizálásával a maximumot tudják kihozni magukból – az egészségüket, a közérzetüket és az alakjukat illetően – egy 100%-ban rájuk szabott, az igényeihez és a céljaikhoz igazított, valamint a napirendjükbe könnyen beilleszthető rendszerrel.”
Nézz szét oldalamon, és indulj el a változás útján e-bookjaim, tanácsadásaim, receptjeim, programjaim segítségével!
Vedd fel velem a kapcsolatot!
Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Maradjunk kapcsolatban!

Vannak dolgok, amiket nem osztok meg a nyilvános csatornákon. Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról, akkor iratkozz fel hírlevelemre!

Hírlevél

A hírlevélre feliratkozott követőim értesülnek először a legújabb e-bookjaimról, a legfrissebb receptekről vagy az aktuális programokról.

Jelentkezés tanácsadásra

Jelentkezz az egyéni paraméterek alapján tervezett táplálkozási tanácsadásaimra. Az űrlap elküldését követően hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.